*Nettavisen* Økonomi.

Presidentsønn truer Statoil med søksmål

Foto: (Foto. Statoil)

Den iranske eks-presidentsønnen Mehdi Hashemi Rafsanjani er rasende etter beskyldningene fra Norge, og vil saksøke alle som har koblet han til korrupsjon.

26.09.03 09:20

- En av våre direktører, Mehdi Hashemi, er anklaget. Han sa til oss at han vil saksøke de som har kommet med beskyldningene mot ham, sier den iranske oljeministeren Bijan Namdar Zangeneh til VG.

Dermed risikerer en rekke Statoil-ansatte og norske medier å bli innkalt til retten hvis det blir gjort alvor av truslene.

Rafsanjani-sønnen er direktør i et av NIOCs (Det nasjonale iranske oljeselskapet) datterselskaper. Nå er Mehdi Hashemi Rafsanjani blitt innkalt til oljeministeriet i Iran på grunn av korrupsjons-beskyldningene fra Norge.

Oljeministeriet ser svært alvorlig på saken, fordi Mehdi Hashemi Rafsanjani blir beskyldt for å ha tatt imot penger fra Statoil rett før selskapet inngikk en stor gassavtale med presidentsønnens arbeidsgiver. Rafsanjani tilbakeviste på det sterkeste at han står på Statoils lønningsliste under samtalen med det iranske oljeministeriet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.