I intervjuet med Oprah i mars 2021 var et av de omstridte temaene at faren til Harry, prins Charles, ikke lenger støttet han økonomisk. Han hevdet at han sluttet å motta overføringer

– Min familie har i praksis kuttet meg av finansielt. Jeg har det som jeg fikk fra moren min, og uten det, hadde vi ikke kunnet gjøre dette (trekke seg fra kongehuset og flytte til USA, red.anm). Jeg tror hun så at dette ville skje. Jeg følte hennes tilstedeværelse gjennom hele prosessen, sa hertugen i intervjuet.

Les også: Gigantformue avslørt: – Harry og Meghan er gode for 1,2 milliarder kroner

Nå viser tallene fra finansregnskapet til Clarence House og Buckingham Palace at paret ble støttet økonomisk av prins Charles fram til sommeren 2020. Dette melder the Daily Mail om.

4,4 millioner pund av budsjettet til Clarence House er satt av til å støtte begge sønnene til Prins Charles, Harry og William, og familiene deres. Rapporten ga ingen detaljert forklaring på hva de 4,4 millioner pundene er brukt til og kongehusets ansatte avslo spørsmål om å utdype dette videre.

Beløpet er likevel et fall fra hva de to sønnene fikk tildelt i 2019/2020. Det siste året prins Harry og Meghan jobbet for kongehuset var budsjettet på 5,6 millioner pund. Beløpet er redusert med 21 prosent, et fall på 1,15 millioner pund.

Denne informasjonen motsier tilsynelatende hva prins Harry fortalte Oprah. Ifølge hertugen sluttet han å motta støtte i første kvartal.

– Familien min sluttet bokstavelig talt å støtte meg økonomisk og jeg måtte betale for sikkerhetsvakter selv, i første kvartal av 2020, sa prinsen i intervjuet.

En talsperson for Clarence House kom med følgende uttalelse:

- Som vi alle husker, i januar 2020, kunngjorde hertugen og hertuginnen at de skulle slutte å jobbe for kongefamilien og hertugen sa at de jobbet mot å bli økonomisk uavhengige. Prinsen av Wales(Prins Charles, red.anm), allokerte en betydelig sum for å støtte de med denne overgangen. Denne finansiering opphørte i fjor sommer. Paret er nå økonomisk uavhengige.

Les også: Prins Harry truer med søksmål mot BBC etter navnedrama

En journalist-venn av paret opplyser samtidig at forskjellen kan skyldes at første kvartal i det britiske regnskapsåret tilsvarer april, mai og juni.

Til tross for null økonomisk støtte fra familien, klarer Harry og Meghan seg bra i sin relativt nye tilværelse. De har kjøpt et hus i Montecito, California, til drøye 11 millioner dollar.

Paret har signert avtaler med Netflix og Spotify til flere millioner pund. De forklarer at avtalene hjalp paret å betale for sikkerhetsvakter. I tillegg har de startet et eget filmselskap og en ideell organisasjon.

Selv om monarkiet i England har kuttet i en utgiftspost nå som de ikke lenger betaler for Meghan og Harry, koster de fortsatt skattebetalerne i England 87,5 millioner pund i 2020/21. Dette er opp 26 prosent fra regnskapsåret før hvor monarkiet kun kostet skattebetalerne 69 millioner pund.

Les også: Superstjerne med spydigheter mot prins Harry: - Slenger med den jævla leppa si