I fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ville selge sommerparadiset Bloksbjerg på Hankøsundet utenfor Fredrikstad.

Taksten for hytta som har tolv mål stor tomt er 35 millioner kroner. Det skal heller ikke være noe å si på utsikten over Oslofjorden.

I tillegg er det bygget et 60 kvadratmeter stort svømmebasseng med eget badehus, garderober og stor platting på tomten.

Nå viser det seg at hytta fortsatt ikke er solgt. Prinsessen er ikke den eneste som vil selge ferieparadiset sitt. Et lite stykke unna hennes ferieparadis, ligger det også en rekke andre fritidshus ute for salg.Se hva du kan få her.

Fikk svømmebasseng

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald eiendommen, skrev Se og Hør i august i fjor. Det var ukebladet som først omtalte salget.

Hovedhuset ble pusset opp på 1980-tallet, og samtidig ble det utvidet med et anneks og badstue. Prinsessen arvet feriestedet i 2001, og har siden utvidet med svømmebasseng.

Ifølge Se og Hør skal bassenget ha bydd på problemer da det i 2016 ble kjent at det ennå ikke var ferdigstilt. Bakgrunnen for salget er ifølge ukebladet at eiendommen trolig har blitt for stor, dyr og komplisert å eie.

Etter at det ble kjent at Hankø-hytta skulle selges, kunne også Dagbladet fortelle at det skal legges til sammen 350 meter med høyspentkabel mellom sjøen og husene på prinsesse Märtha Louises hytteeiendom.

- Legges ut igjen

Det er advokat Torbjørn Ek som har fått oppdraget med å selge eiendommen.

- Vi har ikke gjort noe på den siden lekkasjen i Se og Hør i fjor. Vi tenker at den skal legges ut i markedet igjen etter påsken når sesongen er i gang igjen, sier Ek.

Etter det Se og Hør erfarte i fjor, ville ikke feriehuset bli solgt på det åpne markedet.

– Hytta legges kanskje ikke ut på Finn.no?

- Nei, det tror jeg ikke. Det gjenstår å se. Det har vært mye omtale og styr rundt salget, så vi får se hva vi gjør, fortsetter advokaten.

Han ønsker ikke å kommentere om det har vært stor interesse etter eiendommen.

- Jeg har ingen kommentarer til salgsprossen, avslutter han,

Ek bekrefter at taksten er 35 millioner kroner.

Diskusjon om pris

Da prinsessen overtok eiendommen ble markedsprisen vurdert til ca. 20 millioner kroner. Kongen skal ha engasjert advokater for at datteren skulle overta millioneiendommen før utgangen av 2001, da den nye arveavgiften ble innført, har VG tidligere skrevet.

Da det ble kjent at eiendommen igjen kunne skifte hender i fjor, skapte også markedsverdien diskusjoner.

Overfor Se og Hør skal eiendomsmegler Miguel Sørholt ha anslått at verdien nå hadde steget til 70 millioner kroner.

Fredriksstad Blad har tidligere fortalt at andre eiendommer på ferieøya har gått for nærmere 70 millioner kroner. Da eiendommen «Kariodden» ble solgt, skal brygga alene ha vært verdt 25 millioner kroner.

I tillegg til at sommerhytta har god beliggenhet, har den også stor affeksjonsverdi.

Prinsessens personlige assistent Carina Scheele Carlsen sier at hun på det nåværende tidspunkt ikke har noen kommentarer til salget.