Det skal hun ha - Märtha Louise slutter ikke med å overraske. Nå skal hun på norgesturne med sin nye flamme, sjamanen Durek.

Med St. Petri-kirken i Stavanger som kulisse skal det nye alternativ helse-paret ta 595 kroner i inngangspenger for å «invitere til en reise til livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet», som det heter på nettsiden til Verdensteatret, hvor de skal opptre 21. mai.

Les mer: Samtaler fra scenen: Prinsesse Märtha Louise og Durek

Samtalen fra scenen er nesten en katastrofal jackpot for alle som tror på vitenskap og medisin, og som mistror at folk har evner til å se auraer, helbrede med varme hender, og komme i kontakt med din indre kraft og holde kontakt med engler.

Det som tilhengerne kaller alternativ medisin, men som andre ville kalle udokumentert kvakksalveri.

Hvor mange tusen kroner paret vil håve inn på miniturneen mellom Stavanger, Tromsø, Oslo og Fredrikstad gjenstår å se.

Hos Ticketmaster heter arrangementet Prinsessen og sjamanen.

Totalt er det 1.551 sitteplasser. Og hvis alle blir utsolgt kan inntektene beløpe seg til 922.000 kroner for de fire kveldene.

Pluss oppsalg, da. Det ryker vel fort noen englebøker, englekurs eller litt sjamanhjelp i samme slengen?

Fellesnevneren for flere av arrangørene er at de har fått offentlig støtte for virksomheten, og at man altså bruker kulturhusene til å markedsføre en kommersiell virksomhet som baserer seg på overtro og ikke vitenskapelig etterprøvbarhet.

At et gudshus som Sankt Petri kirke blir brukt, er i seg selv oppsiktsvekkende. Ifølge Dagen har Menighetsrådet sagt ja hvis dialogpresten setter temakvelden inn i en sammeheng som rettferdiggjør at det skjer i kirken, og ikke på et kulturhus.

Det blir en krevende oppgave, for sjamanen påkaller erkeengler og stamfedre, og befaler åndene til dyr og urfolk å bistå ham i å behandle, ifølge Dagen.

Så da er jo jackpoten fullstendig. En kongelig healer og en sjaman reiser på kort turne, og kan tjene nær en million kroner på godtroende folk som vil betale penger for miksen av overtro.

En republikaner kan ikke be om mer.

PS! Hva mener du? Er prinsesse Märtha Louise bærer av overnaturlige evner, eller tror du at det er Mammon som driver henne? Skriv et leserinnlegg!