*Nettavisen* Økonomi.

Pris-juks opp i Stortinget

Avsløringene om at matvarekjedene jukser med for lave priser på TV 2 Nettavisens matvarebarometer, blir nå tatt opp i Stortinget.

14.04.05 08:26

- Dette er en avsløring det må settes fokus på fra myndighetenes side. Det dreier seg om betydelige beløp, raser Øystein Hedstrøm (Frp), som er nestleder i Stortingets næringskomite.

Krever svar
Hedstrøm varsler at han kommer til å ta den siste matvareskandalen opp med moderniseringsminister Morten Andreas Meyer. Kjedene oppga opptil 21 prosent billigere pris enn det varene viste seg å koste i butikken.

Her er spørsmålet Hedstrøm stiller statsråden:

«TV 2 Nettaviser har avdekket prisjuks hos matvarekjedene ved at det oppgis inntil 21 pst. for lave priser på matvarene. Matvarekjedene står for 98 pst. av omsetningen i dagligvaremarkedet, og en sabotering av konkurranselovens intensjoner kan bety negative utslag for forbrukerne. Hva vil statsråden foreta seg slik at konsumentene sikres korrekt prisinformasjon?».

Triks
TV 2 Nettavisen avslørte onsdag at dagligvarekjedene bruker flere triks for å gi inntrykk av at de er billigst.

Ett triks er å dumpe prisen på produktene som er med i en matvarebørs. Dette gir utslag i at prisen på Lano pumpesåpe er lavere enn refill-posen. Pumpeflasken er nemlig med i VGs matbørs.

- Man skulle tro at kjedene var interessert i å bedre sitt omdømme i forhold til forbrukerne. Det er ingen skam å tjene penger, men det må være reell konkurranse, sier Hedstrøm.

Moderniseringsministeren må gripe inn, slik at noe av det enorme overskuddet dagligvarekjedene flyttes over til forbrukerne, sier han.

Hedstrøm krever at Meyer sørger for at kontrollen med kjedene priser blir skjerpet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag