*Nettavisen* Økonomi.

Priskrig på boliglån

Det er priskrig på boliglån, og bankene kutter stadig renten for å ha det beste tilbudet. Her ser du hvem som er best nå.

Den franske banken BNP Paribas kjemper hardt for å ta markedsandeler i Norge, og mandag senket banken boligrenten fra 2,90 prosent til 2,70 prosent, nominelt, og blir dermed den billigste banken på boliglån, melder Dagbladet.

- Vi ville gi BNbank bank, vet du, sier viseadm. direktør Roger Schøyen i BNP Paribas til avisen.

For et lån på 800.000 kroner innenfor 60 prosent av takst, blir effektiv rente 2,82 prosent.

Her får du oversikten over de billigste boliglånene.

I det siste har BNbank reklamert tungt med at banken er billigst på boliglån. BNbank påpeker imidlertid at de dekker tinglysningsgebyret for nye kunder, samt at det ikke er krav om at man også må flytte lønnskonto, slik det for eksempel er hos BNP Paribas.

Uansett: Kampen om kundene er hard. Det siste halvåret har boliglånsrenten i bankene krabbet nedover, og dette har skjedd i en periode da Norges Banks styringsrente, som normalt fungerer som et gulv under renten på flytende boliglån, har ligget fast.

Denne styringsrenten har ligget flatt på 1,75 prosent siden mars i fjor, etter et drøyt år med kraftige kutt. De fleste makroekspertene spår en moderat oppgang i rentenivået mot slutten av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag