*Nettavisen* Økonomi.

Priskrig på boliglån

Gled eder, gjeldsslaver! Utenlandsk konkurranse presser ned rentene på boliglån.

10.06.05 08:05

I dag kutter Storebrand Bank boliglånsrenten med inntil 0,45 prosentpoeng. Det største kuttet kommer på store lån med moderat sikkerhet, nærmere bestemt lån på over 2 millioner inntil 80 prosent av takst, melder Aftenposten.

Storebrand Bank opplyser at det er stadig mer etterspørsel etter lån i denne klassen.

Kuttene fra Storebrand og flere andre banker kommer ikke som følge av generelt fall i rentemarkedet, men på grunn av økt konkurranse fra utlandet. Utenlandske banker slåss hardt for å ta markedandeler i Norge. For eksempel har danskeide Fokus Bank varslet priskrig for bankene. Svenske banker som Skandiabanken og Handelsbanken er også på banen, og islendingene har kjøpt BNbank, som også er blant de billigste på boliglån.

Bankanalytiker Sigmund Håland i ABG Sunndal Collier har tidligere hevdet at norske banker har hatt de klart høyeste marginene i Norden.

- Det er mye fortjeneste å ta av i det norske bankmarkedet. Norske rentemarginer har falt saktere enn i resten av Norden. Norske banker har økt fortjenesten på utlån ved at utlånsrentene ikke ble satt ned i takt med rentekuttene fra Norges Bank, sier han til Aftenposten.

De beste flytende boliglånene har nå en effektiv rente godt under 3 prosent. Du kan sjekke de beste lånerentene her. Men vær oppmerksom på at de aller siste justeringene ikke nødvendigvis vil være registrert i denne oversikten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.