Prisras på sydenreiser

Prisene på sydenreiser er på full fart nedover. For en drøy tusenlapp får du nå en ukestur med hotell. Sjekk de billigste turene her.

16.04.04 08:59

For dem som ikke hadde råd til en tur til varmere strøk i påsken, kan prisraset på Syden-turene på vårparten komme som en gledelig nyhet.

Til Tunisia for 1245 kroner
For noen uker siden måtte du ut med over 3000 kroner for en uke, mens det nå er mange turer å velge mellom til under 1000 kroner.

Er du svært kjapp, kan du få en tur til Tunisia for 1245 kroner med Detur. Andre aktuelle reisemål som du kan reise til uten å tømme lommeboka, er Tyrkia, Menorca og Mallorca for 1495 kroner. De aller fleste reiseoperatørene har billigturer til disse stedene.

- Vi har kjørt kampanjepriser en stund på reiser til Tyrkia, med 500 kroner i rabatt per person på enkelte hoteller. Generelt er det lavere priser i mai enn i juni. Men de veldig lave prisene er bare på enkelte reiser, sier Roger Fjeldheim i Detur til TV 2 Nettavisen.

Administrerende direktør Anne-Lise Sørli i Saga Solreiser opplyser at det er vanlig at Syden-turene blir rimelige i slutten av april og i mai.

De fleste restplass-turene har avgang Oslo, men det er mulig å finne billige reiser fra Stavanger, Kristiansand, Bergen og Trondheim hvis du leter litt. Det er for eksempel ledige turer til Mallorca fra Stavanger 11. mai for 1695 kroner med Saga Solreiser.

- Hopp på i mai
Charteroperatørene har også satt ned prisene på turene som bare inkluderer fly. Du kan fly til en mengde steder for under 1000 kroner.

Det er blant annet ledige restplasser til Maderia og Kypros. I tillegg kommer du deg til Nice og den franske rivieraen for 995 kroner. Til de noe mer eksotiske Azorene må du betale 1170 kroner med STS Solia.

Skal du hoppe på en billigtur, kan det lønne seg å sette av tid i mai. For etter fjorårets triste sommersalg, har reiseoperatørene kuttet ned på kapasiteten betraktelig.

- Det kommer ikke så lave priser når skoleferien nærmer seg. Chaterselskapene har lavere kapasitet i år, og salget av sommerturene har vært bra. Så skal du ha billig reise, bør du kaste deg på en tur i mai, oppfordrer Sørli til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag