Gå til sidens hovedinnhold

- Prisras på sydenturer

Nå er det mulig å gjøre priskupp på sommerferien.

- Akkurat nå er det uvanlige gode muligheter til å finne billige reiser til utlandet, reklamerer kommersiell direktør Terje Berge hos Finn reise.

Han legger til:

- Hvis du kan dra i løpet av de første ukene i juni kan du gjøre rene sydenkupp. Selv i skoleferien er det gode pristilbud nå, fortsetter Berge.

Det er godt nytt for de som ikke allerede har bestilt årets sommerferie. Skal vi tro en nylig gjennomført undersøkelse som Finn reiser har gjort, så gjelder det hele 75 prosent av oss.

Les også

DNBs mobilbank oppdateres: Nå skal du slippe å skrive inn KID-nummer

Været avgjør

Det er den rekordvarme sommeren i fjor som gjør at nordmenn nå sitter på gjerdet.

- Vi har så langt i år hatt en nedgang i salget på 18 prosent på pakkereiser. Vi så det samme i 2015 etter solsommeren i 2014, men ikke i like stor grad som nå. Da griseværet kom i mai 2015 så kom også etterspørselen tilbake raskt. I løpet av kort tid doblet prisene seg. Folk fikk nesten panikk, fortsetter Berge.

Det er fortsatt Spania, Hellas og Kroatia, som er de tre mest populære sommerferiedestinasjonene for nordmenn.

- Samtidig så formidlet Finn reise rekordmange turer til solfylte Sopot i Polen i fjor. Sopot har blitt veldig populært, kanskje fordi det er kort flyvei, ikke dyr euro og rimelig, tror Berge.

Han ønsker ikke å gi noen priseksempler, og viser til at det avhenger av hvor du reiser, når og hvor mange som drar.

- At det er billig å handle ferie på nett nå er hevet over enhver tvil, avslutter Berge.

Les også

Nordea setter ned fastrentene

Tre tilbud

På Finn ligger det en rekke pakketurer ute for salg. Her er det noe i alle priskategorier.

Nettavisen Økonomi har plukket ut tre pakkereiser som fremstår som de rimeligste i tre forskjellige land.

Et kjærestepar kan nå få en pakketur på 14 dager til Spanias solkyst Costa del Sol, for under 8.000 kroner totalt. Forutsetningen er at de drar 1. juni fra Oslo.

Mens en familie på fire med to barn i barnehage, kan oppholde seg på den greske øya Kreta i 14 dager for 17.552 kroner totalt.

Det forutsetter at familien flyr 15. juni fra Oslo. Prisen er inkludert både fly og en toroms-leilighet på Rethymnonkysten 400 meter fra stranden, med basseng og balkong.

Også for familier med to skolebarn kan det være gunstige feriereiser nå. Til Split i Kroatia er det mulig å bestille pakketur for 14 dager for 24.323 kroner. Det forutsetter at familien flyr 1. juli fra Oslo. Hotellet ligger ca. 250 meter fra stranden.

Prisene på Finn kan ha endret seg etter at denne artikkelen ble publisert.

Kommentarer til denne saken