Denne uken har startet med svært høye strømpriser i hele Sør-Norge, med historiens dyreste sommerpris tirsdag.

Les også: De skyhøye strømprisene stiger - nå fryktes ville ekstrempriser

Nå kan strømbørsen Nordpool melde om at strømprisene fortsetter på dette nivået.

Strømprisen både på Øst- og Vestlandet med drøyt to øre fra tirsdagens rekordnivåer, og ender opp på 2,35 kroner per kWh uten moms - noe som betyr 2,94 kroner inkludert moms. Dette er historiens dyreste sommerstrøm, og med unntak av én dag i mars, er dette årets dyreste strøm.


På sørvestlandet synker gjennomsnittsprisene under 3 kroner uten moms for første gangen på en uke, mye grunnet forholdsvis gode vind- og solforhold midt på dagen på kontinentet.

Men dagen slutter med svært høye priser: På slutten av dagen skyter prisene opp til hele 4,44 kroner uten moms, 5,55 kroner inkludert moms.

I Midt- og Nord-Norge fortsetter prisen å være nær gratis.

Svært høye priser i Frankrike

Det snakkes mye om strømkrisen i Tyskland for tiden, men prismessig er det nå Frankrike som virkelig begynner å få problemer grunnet lav kjernekraftproduksjon. Landet opplever for tiden at hele 60 prosent av kjernekraften er inaktiv.

Landet får en snittpris på ca 5 kroner per kWh før avgifter - med en pristopp på 6,5 kroner. Hadde den strømmen blitt solgt i Norge, ville den kostet godt over 8 kroner inkludert moms.

Strømeksporten fortsetter

Samtidig viser tall fra Nordpool at strømeksporten fortsetter ned til kontinentet.

Netto eksport fra sørvestlandet og ned til Tyskland er på 19 GWh, og 4,8 GWh blir sendt til Danmark.

Fra England blir det importert 1,7 GWh.