Det opplyser kanalen i en melding onsdag.

Prisen på kundene til TV 2s egen strømmetjeneste Sumo økes med 150 kroner for Premier League og Sport-pakka per måned. Det samme gjør totalpakka.

Det betyr at de nye prisene for PL-fans er 669 kroner per måned for PL-pakka, en prisøkning på småfriske 28 prosent fra 1. august.

Prishoppet kommer på toppen av et prisøkning på 70 kroner fra i fjor høst.

Skal du ha totalpakka til TV 2 koster det deg 699 kroner. Du må også ut med nærmere 8000 kroner i året for å se favorittlaget ditt i engelsk fotball neste sesong.

Les også: TV-krigen: Slik får du penger tilbake - kunder gjør narr av løsningen

Dobbel pris

Men om det høres ille ut, blir det samtidig enda dyrere hvis du ikke er direkte kunde hos TV 2, men abonnerer på TV 2s kanalpakker gjennom andre tilbydere.

TV 2 øker nemlig veiledende pris på TV 2 Sport Premium til distributørene, altså TV-tilbydere som Canal Digital og Telia, med enda mer, nemlig 200 kroner.

Distributørene bestemmer selv prisen ut mot sine kunder, men det naturlige vil være at prisen på pakken øker minst like mye.

TV 2 forsvarer hevingen med nye rettigheter.

- Vi snakker om et helt nytt sportsprodukt, og etter hva jeg kjenner til har det aldri i historien blitt tilbudt et slikt komplett fotballprodukt på TV noensinne som det TV 2 kan tilby til høsten, sier kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, til Kampanje.

– Urimelig

Hvis det skjer, vil da prisen på Premier League-abonnement har blitt nesten fordoblet på et år. Canal Digital økte for eksempel prisen på PL-pakka fra 499 til 699 kroner i fjor, som følge av TV 2s økning av veiledende pris. 200 kroner til blir altså 899 kroner.

Les mer her: Nå blir Premier League mye dyrere

Altibox varsler på sin side at de også vil heve prisene.

– Vi synes at denne prisøkningen er urimelig og er ikke enige med TV 2 om at den kan forsvares med det innholdet som de forespeiler. Samtidig er det slik at når TV 2 øker prisen inn til oss, så kan ikke vi la være å øke prisen uten å tape penger på det, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til Kampanje.

Altibox vil derfor øke sine priser ut mot kundene med 150 kroner fra 1. august, like mye som de gjorde i fjor høst.

Les også: Fotballkrise for TV 2: - Det blir rettssaker og erstatningssøksmål i årevis

Mer rettigheter

Fotballfansen kan imidlertid trøste seg med at hvis du først betaler den stive prisen, får du ikke bare rettighetene til Premier League, men også samtlige kamper i Champions League, noe som er nytt for året.

De nye rettighetene inkluderer også kamper fra La Liga, VM-kvalik, privatlandskamper og Nations League.

Les også: Sterke reaksjoner på TV 2-tabbe: - Det mest slue som er funnet på

Kanalen sier selv at det aldri har vært mer fotball hos TV 2 enn denne høsten.

«Disse nye rettighetene koster, og vi må derfor øke prisen. Både ut mot distributørene og mot våre egne kunder på TV 2 Sumo», heter det i pressemeldingen.