Vinter, kulde og regn betyr også høysesong for spylervæske. Har du for vane å kjøpe spylervæske samtidig som du fyller på tanken, bør du tenke deg god om.

Vi har sammenlignet prisene på spylervæske hos bensinstasjonene, Cirkle K , Shell og Esso, med prisene på Biltema, Europris, samt dagligvarekjedene, Kiwi og Rema 1000.

Vår pristest viser at det er store forskjeller.

SE HELE PRISTESTEN NEDERST I SAKEN

40 kroner i forskjell på 3-literen

Vår pristest viser at det er en prisdifferanse på nesten 40 kroner mellom rimeligste og dyreste alternativ. Kjøper du spylervæske på Kiwi eller Rema 1000 som er nest billigst, sparer du 30 kroner på 3-literen.

Rimeligst er det å kjøpe konsentrat på Biltema, og blande ut selv. Du sparer 16,37 kroner per liter sammenlignet med å kjøpe på dyreste bensinstasjon. Til sammenlikning er det 3,5 ganger dyrere å kjøpe ferdig utblandet spylervæske hos Shell.

LES OGSÅ: Extra gjør helomvending etter prissmell

Unngå impulskjøp

– Jeg er ikke forbauset, jo mer man planlegger, dess mer penger sparer man. Å kjøpe når du går tom, og kjempe deg til neste bensinstasjon, er ikke noe gjerrigknarker vil gjort, sier Rune Nikolaisen, bak nettstedet Gjerrigknark.com.

Nikolaisen mener spylervæske er typisk noe vi kjøper på impulskjøp, og dermed lett å ta med seg når det står ved inngangspartiene på bensinstasjonen eller matbutikken.

– Du griper det til deg enten du trenger det eller ikke, sier han, og oppfordrer til å handle spylervæske i store kvantum, enten på Europris eller Biltema.

LES OGSÅ: Vi har smakt oss gjennom 34 appelsinjuicer fra dagligvarebutikkene. Her er de beste kjøpene

Generelt mener Nikolaisen forbrukerne bør være oppmerksomme på at bensinstasjonene gjør god forretning.

– Bensinstasjonene profitterer på folk i nøden. De er svindyre på absolutt alt fra pølser til bensin. Det er lurt å ligge unna om man kan. Eneste grunn til å gå inn er for å gå på do.

Store prisforskjeller på bensinstasjonen

Imidlertid er det også prisforskjeller på bensinstasjonene. Cirkle K selger 4 liters kanner med spylervæske. Omregnet koster 3 liter 56,25 kroner. Det samme koster det om vi regner om 4-literen til Shell.

Dermed er spylervæsken nesten 13 kroner billigere på testen rimeligste bensinstasjoner, Esso og Cirkle K. Shell er tar faktisk 20 prosent mer for sitt produkt.

Kvalitet

Rune Nikolaisen forteller at mange diskuterer kvaliteten på spylervæsken, og hevder spylervæsken på bensinstasjonen holder høyere kvalitet.

– Det er litt som å diskutere dyr og billig ost, folk bør i vertfall teste den billigste.

LES OGSÅ: Slik vet Rema 1000, Kiwi og Coop når det er korona-fullt i butikken

Konkurransedyktig

Thomas Greet Danielsen, kategori - og innkjøpssjef innen Bil og Non-food, i ST1 Norge AS mener Shell er konkurransedyktig i markedet.

– Vi registrerer at dere sammenligner forpakninger med forskjellig størrelse. Vi har kun 3 liter spylervæske i vårt sentrale sortiment. Prisen på denne er etter vår innsikt på linje med andre konkurrenter i vårt marked, sier Greet Danielsen til Nettavisen, og opplyser at de bevisst ikke fører 4 liter med spylervæske, fordi de har fått tilbakemelding fra kundene om den er vanskeligere å bruke uten å søle.

STORE FORSKJELLER PÅ SPYLERVÆSKE: