Privatister risikerer prissjokk

Foto: (Scanpix)

Det kan bli veldig dyrt å ta fag som privatist til neste år. For et grunnfag vil prisen trolig være rundt 12 000 kroner.

Styret ved Universitetet i Bergen skal torsdag bestemme hva som skal bli satsene for å gå opp som privatist fra neste år.

Forslaget går ut på at det skal koste 3000 kroner for en eksamen med 15 studiepoeng. Et grunnfag har 60 studiepoeng, og dermed vil prisen komme opp i 12 000 kroner. Tidligere var eksamensgebyret 400 kroner, skriver Bergensavisen.

Rektor Sigmund Maraas ved Folkeuniversitetet og Friundervisningen i Bergen er rystet over det som kan bli prishoppet på eksamensgebyret.

Maraas er redd for at færre velger å ta fag som privatister på grunn av den høye prisen, og velger å jobbe eller være hjemme. Han frykter at universitetsstyret skal ta mer enn de trenger for å la privatistene gå opp til eksamen.

Direktør for Universitetet i Bergen, Kåre Rommetveit, avviser at de vil ta mer betalt enn de må for privatistene, og synes ikke det høres for mye ut med 12 000 kroner for et grunnfag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.