Økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe ved Universitet i Oslo er meget kritisk til regjeringen og statsminister Erna Solberg håndtering av corona-krisen så langt.

- Jeg lurer på om regjeringen er mest opptatt av å holde corona-dødsfallene så lave som mulig og glemmer følgene av smittevernstiltakene de har satt i gang, sier Ulltveit-Moe i podcasten Stavrum & Eikeland.

Nå besøker hun podkasten Stavrum & Eikeland som du også kan høre i Spotify eller Apple podcasts.

Dør mennesker hver dag

Hun sikter til at de aller fleste som har dødd så langt i Norge, har dødd på sykehjem.

- På sykehjem dør det mennesker hver dag, hver uke, hele året. Vi hadde mindre død i fjor, enn året før. Har vi da blitt for opptatt å styre på antall døde? spør professoren.

Ulltveit-Moe mener at når man står midt i en krise, er det veldig lett å telle det som synes, og akkurat nå er det corona-dødsfall.

- Det som ikke synes er de som ender opp med fysisk og psykisk dårlig helse og som dermed får færre leveår. Men de ser vi jo ikke enda, sier Ultveit-Moe.

Kunne begrenset tapene ekstremt mye

I podcasten Stavrum & Eikeland kommer økonomiprofessoren med kraftig kritikk av NAV og spesielt samarbeidet med næringslivet. Hun retter sterk skyts mot regjeringen og deres manglende satsning på norsk helsevesen som trolig ville begrenset de økonomiske tapene Norge og norske næringsliv blir påført nå.

Hun svarer også på: Hvem blir corona-taperne? Hvem rammest hardest? Fins det måter å reversere de ekstremt voksende ulikhetene under corona? Hvordan man kunne omfordelt krisepakkene, slik at de ble mye mer effektive?

Dette og mye mer i Stavrum & Eikeland.