*Nettavisen* Økonomi.

Prosafe sammen med Statoil

Statoil har tildelt Prosafe en hensiktsmelding for bruk av en rigg til en verdi på 52 millioner dollar. - Det skal mye til for at kontrakten ikke signeres, sier konsernsjef Arne Austreid.

13.01.06 09:09

Statoil har tildelt Prosafe en hensiktsmelding for bruk av den halvt-nedsenkbare riggen Safe Scandinavia for bolig- og servicestøtte til Snorre A og Sleipner B-operasjonene på norsk kontinentalsokkel.

Den totale kontraktsverdien, inklusive mobilisering og demobilisering, er rundt 52 millioner dollar.

- Vi er veldig fornøyd med kontrakten. Det skal mye til for at kontrakten ikke signeres, sier konsernsjef Arne Austreid i Prosafe til TV 2 Nettavisen.

Kontrakten har to faste perioder med fire måneder på Snorre A med oppstart i andre kvartal 2007, og seks måneder på Sleipner B med oppstart i slutten av første kvartal 2008. Hver periode har i tillegg en opsjon på en måned.

- Vi har sikret den fremtidige inntjeningen enda bedre og med en god dagrate, sier Austreid.

Alle Prosafes åtte rigger er i drift for tiden og en rekordhøy utnyttelse. Markedsutsiktene for bolig- og servicerigger er positive, og forretningsområdet

- Alle er beskjeftiget og 91 prosent av 2006 er booket , 70 prosent i 2007 og 40 prosent for 2008. Vi er godt fornøyd med det, sier Austreid.

Prosafe er verdens ledende eier og operatør av halvt-nedsenkbare servicerigger og en ledende eier og operatør av flytende produksjons- og lagringsfartøyer utenfor Nordsjøen. Prosafe omsatte for 470 millioner dollar i 2004. Prosafe har operasjoner over hele verden og sysselsetter rundt 650 personer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.