Gå til sidens hovedinnhold

Prostituert studine håver inn på halv skatt i desember

Prostituert i Bergen oversvømt av kunder til jul. Takker ordningen med halv skatt.

Politiet antar at det daglig var 100 bergenske menn som kjøpte sex i romjulen.

– Pågangen er helt ekstrem, forteller den bergenske prostituerte «Sara» (21) til BA.

Hun finansierer studiene ved å selge sex på fritiden.

– Det at det er halv skatt i desember tror jeg hjelper på. Samtidig er jeg for tiden den eneste norske jenten som annonserer på nettet i det bergenske markedet. Jeg kan ikke gå på do uten at det er minst tre tapte anrop når jeg kommer tilbake. Telefonen ringer kontinuerlig, sier 21-åringen til BA.

Kundene er ofte familiefedre
«Sara» (21), som kaller seg «Norsk studine» på nettet, har solgt kroppen sin i vel tre uker. Hun sier det er hennes «lille hemmelighet»:

– Jeg så en dokumentar om prostitusjon og jeg har fulgt en del forum og nettsider som omhandler det. Jeg har lurt på det lenge, og valgte til slutt å prøve. Pengene frister. Dette har jeg ikke fortalt til noen, sier hun.

Vil gi seg om to uker
Hun sier hun skal holde på i to uker til, før hun gir seg for godt.

– Den vanligste kunden er familiefedre i 30- til 50-årsalderen som er på forretningsreise eller jobber i Nordsjøen. Jeg har hatt menn som har ringt til meg fra familieselskaper. De er desperate etter å bli kvitt kone og barn for å besøke meg, sier hun.

Holder geskjeften skjult
På nettet har hun lagt ut utfordrende bilder av seg selv, men ansiktet er sladdet. Av frykt for å bli gjenkjent, selger hun kun til menn på gjennomreise.

– Hvis du selger sex blir du stigmatisert av samfunnet. Derfor vil jeg holde det skjult, sier hun.

Ofte er det menn på forretningsreiser som vil ha besøk på hotellrommet, og da overnatter jeg gjerne til neste dag. Da betaler de mellom 10 000 og 15 000 kroner. Norske jenter er veldig populære. Hvis hun ikke besøker menn på hoteller, tar hun dem med seg hjem til leilighet sin i sentrum.

– Har du noen moralske betenkeligheter med det du driver med?

– Så lenge begge parter er voksne og gjør det frivillig, synes jeg at det er helt greit. At mannen er utro, er hans og konens problem, det er ikke min skyld. Hvis ikke jeg hadde tatt telefonen, hadde han ringt til noen andre uansett.

Les hele saken på BA.

Kommentarer til denne saken