Gå til sidens hovedinnhold

Protesterer mot høye strømpriser

Norsk Pensjonistforbund reagerer kraftig på de høye strømprisene, og krever både lavere strømpris og nettleie.

Pensjonistforbundet mener at strømprisen må være forutsigbar og til å leve med. Dessuten synes de at el-avgift og merverdi på strøm skal avvikles. I tillegg ønsker de eldre seg lavere nettleie, slik at den kun dekker vedlikehold av strømnettet.

Onsdag og torsdag denne uken deler Norsk Pensjonistforbund ut løpesedler utenfor Stortinget i håp om å engasjere folket.

Det er slett ikke bare de eldre pensjonistforbundet kjemper for. Også unge går vinteren i møte med redsel for å ikke kunne betale strømregningene sine. " Det er en menneskerett å ha nok varme i vårt land" heter det på løpeseddelen.

- Kravet gjelder ikke bare for eldre bostøtte-mottakere, men også for barnefamilier og andre som mottar bostøtte, sier forbundsleder Kjell Samuelsen i Norsk Pensjonistforbund til NTB.

Det er spesielt minstepensjonister i store hus som sliter med å betale strømregningene.

I fjor fikk eldre med bostøtte 2.500 kroner som kompensasjon for den dyre strømmen. I år er det slett ikke sikkert at ordningen videreføres, til tross for at prisene er høyere nå enn på samme tid i fjor.

Norsk Pensjonistforbund mener det er staten og kommunene som påfører nordmenn uakseptable strømutgifter, og krever at regjeringen og Stortinget kutter avgiftene.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus