Gå til sidens hovedinnhold

Protesterer mot Ringnes

I dag skal Orkla banke igjennom salget av Ringnes. De ansatte møtte opp for å protestere før det avgjørende møtet. - Sveaas, Hagen og Folketrygdfondet vil bare tjene penger, mente de ansatte.

Ansatte i Ringnes møtte onsdag opp utenfor Orklas hovedkontor i Oslo for å protestere mot salget av Ringnes .

Bra for ansatte og hele konsernet

Med bannere og appeller håpet de fremmøtte på å overbevise bedriftsforsamlingen om at et salg vil være skadelig, både for konsernet og de ansatte.

- Vi er mot at Orkla skal selge eierandelen sin i Carlsberg Breweries. Vi tror de ansatte i i Orkla og Carlsberg samt Orkla som konsern vil tjene på å beholde andelen, sa konserntillitsvalgt Stein Stugu i Orkla til TV 2 Nettavisen.

Næringstopper tar avgjørelsen

Flere av landets absolutte næringslivstopper sitter i Orklas bedriftsforsamling. Av de aksjonærvalgte representantene finnes blant annet tobakksarvingen Johan H. Andresen, DnB NOR-sjef Svein Aaser, Storebrand-sjef Idar Kreutzer og Folketrygdfond-sjef Tore Lindholt.

I løpet av demonstrasjonen kom både Andresen, Lindholt, tidligere Kværner-topp Kjell Almskog og Schjødt-partner Nils-Henrik Pettersson ruslende. Også aksjeeier Christen Sveaas dukket opp, men investoren poengterte at han ikke var der for å stemme.

- Ikke bestemt meg ennå

Lindholt var den eneste som tok seg tid til å høre på appellene, og de ansatte la spesielt vekt på at representanten fra Folketrygdfondet skulle tenke langsiktig.

Den avtroppende sjefen i Folketrygdfondet ga uttrykk for at han ennå ikke hadde bestemt seg for hva han skulle stemme. Han ville høre på hva de ulike sidene hadde å si, før han tok en avgjørelse.

- Vi er enige med Øystein Stray Spetalen i at Norge blir et filial-land, mente de tillitsvalgte.

Her er medlemmene i Orklas bedriftsforsamling:

Aksjonærvalgte medlemmer:

Harald Arnkværn (ordfører)

Elisabeth Grieg

Marianne Lie

Johan H. Andresen jr.

Svein Aaser

Idar Kreutzer

Astrid E. Sørgaard

Nils-Henrik Pettersson

Anniken Thue

Kurth A. Augustson

Jan Kildal

Tore Lindholt

Svein Rennemo

Gunn Wærsted

Medlemmer valgt av ansatte:

Sverre Olsen

Jon-Ivar Fjeld

Gunn Liabø

Robert Johansson

Esa Mäntylä

Gustav Frederiksen

Gitte Møller Hansen

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg