Verdens raskeste hekkeløper, Karsten Warholm, ser ut til å bosette seg på Oslos vestkant. 25-åringen har lagt 27 millioner kroner på bordet for et hus i Gamle Madserud allé på Frogner i Oslo, melder E24.

Eneboligen lå ute til 28,5 millioner kroner på Finn, dermed fikk idrettsstjernen funkisboligen rett ved Vigelandsparken for halvannen million under takst.

Manager og mor Kristine Haddal bekrefter overfor E24 at idrettsstjernen har kjøpt en enebolig i Oslo, og sier at de ikke har noen kommentar utover det.

– Det er noen ganger kjøper og objekt treffer hverandre. Dette huset passer godt til kjøper, sier eiendomsmegler Jon Kvisgaard fra Privatmegleren til nettavisen.

Les også: Nå har boligmarkedet snudd: - Markant skjevhet

Kvisgaard forteller videre at boligen skiller seg ut og at den har en kulturell verdi.

- Det går ikke an å sammenligne med noe annet, forklarer han.

Boligen på 187 kvadratmeter er fra 1960 og ble spesialtegnet av den italienske funkis-arkitekten Ivo Pannaggi for den norske kunstneren Ludvig Eikaas. I 2016 ble boligen totalrenovert. Den strekker seg over to plan, har tre soverom, hage og parkeringsplass.

I 2020 sto Warholm oppført med en inntekt på over åtte millioner kroner, ifølge skattelistene. Samme året hadde han er formue på 10 millioner kroner.

I tillegg til en basislønn fra Puma på flere millioner kroner hvert år, har 25-åringen blant annet sponsoravtaler med Elkjøp, Jobzone, Redbull og Extra. Avtalen med Elkjøp ble nylig forlenget, ifølge Kampanje.

I 2018 overtok Warholm selskapet Sunn Vekst AS som onkelen Knut Haddal hadde opprettet nøyaktig et år tidligere.

Selskapet er et aksjeselskap som Warholm bruker til å forvalte inntekter på over ti millioner kroner, ifølge Finansavisen. I 2020 sto selskapet oppført med 5,6 millioner i driftsinntekter.

Les også: Finn.no økte prisene - dette svarer de på kritikken