*Nettavisen* Økonomi.

Punktum for aksjespill

Drøyt 200.000 nordmenn trodde de hadde milliardverdier i aksjespillet til World Games Inc. (WGI), som ledes av Greg Kennedy (bildet). I helgen er spillet ute.

14.01.05 12:07

I helgen stenges aksjespillet Stock Market Game, som fikk de angivelig over 200.000 nordmennene i WGI-systemet til å føle seg rike.

Dette er etter alt å dømme det største pyramidesystemet i Norge, med langt flere medlemmer enn de 70.000 som var med The 5 Percent Community.

WGI-hysteriet nådde kanskje toppen for halvannet år siden da for eksempel Dagbladet lager jubelreportasjer fra «millionærbygda» Steigen i Nordland, en av bastionene for WGI i Norge.

Siden har problemene blitt stadig flere, og jubelen desto mindre.

Slutt etter kursras
Punktum for spillet kommer etter at kursen fra toppen har falt med godt over 90 prosent til 0,05 euro de siste dagene. På toppen var verdien av aksjespillet, i teorien, på flere milliarder kroner. Det nøyaktige tallet er umulig å fastslå, basert på den informasjonen WGI har gitt fra seg.

Fallet har kommet til tross for at WGI har gjort en rekke tiltak for å få aksjen til å stige, og deretter for å bremse fallet, for eksempel ved å pålegge medlemmer å kjøpe aksjer, ved å forby handel under visse kursnivåer, og ved å gjøre det vanskelig og etter hvert umulig å få ut penger fra WGI-systemet.

Et kort som medlemmene hadde, sluttet å fungere allerede sist sommer, og i desember ble det også umulig å foreta kontooverføringer ut av systemet. Det skal allerede før dette ha vært store forsinkelser med slike overføringer.

I informasjon til medlemmene loves nå en ny betalingsløsning på plass i slutten av januar, etter flere forsinkelser. Men det er altså etter at aksjespillet er stengt.

Den siste tiden har WGI forsøkt å tone ned viktigheten av aksjespillet, ved å fokusere på andre nettspill som tilbys. Samtidig har man innført en gratis medlemstype, World Member, for å forsøke å fjerne seg fra pyramidespillpreget, med fokus på verving.

Det er likevel liten tvil om at for de fleste av dem som er blitt med, har disse elementene vært viktige.

Medlemmene er nå i vage vendinger informert om at det pågår et arbeid med å strømlinjeforme WGI som et normalt selskap, men det foreligger ingen konkret informasjon om hva man som deltager i aksjespillet eventuelt vil ha rett til i et slikt nytt selskap, om noe i det hele tatt.

Sjefen takker for seg
Som en del av denne prosessen er det også annonsert at styreleder Greg Kennedy i WGIs eierselskap vil gå av og innta en annen rolle i systemet.

Kennedy er fra Australia, men eierselskapet Pacific Delta Investments Limited er registrert på De Britiske Jomfruøyene, ifølge WGI.

TV 2 Nettavisen har denne uken mailet spørsmål rundt avslutningen av aksjespillet til ulike informasjonskilder i WGI-systemet, og lovet svar. Disse er ikke mottatt ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag