Pusset opp uten anbud

En konkursrytter fikk oppussingsoppdrag ved Ullevål universitetssykehus for nærmere 20 millioner kroner, uten anbud. Nå er eiendomssjefen ved sykehuset permittert.

Sykehusets eiendomssjef Bjørn Haugseth begynte i stillingen 1. august 2003. Noe av det første han gjorde, var å be byggefirmaet som hadde totalentreprisen på ombygging av psykiatribygget, Akron, om å avslutte arbeidet som da var kommet halvveis.

Haugseth fryktet at Akron skulle gå konkurs og ikke ville kunne fullføre jobben, skriver Aftenposten.

Haugseth verken lyste ut entreprisen på anbud igjen, eller innhentet tilbud fra firmaer som var kredittverdige. I stedet kontaktet han Thomas Carlsson.

Carlsson hadde kjøpt et dødt og teknisk konkurs firma som først over en måned etter at det var i gang på Ullevål ble omdøpt til Bygg og Eiendom entreprenør. BE entreprenør ble etablert for å ta oppdraget for Ullevål, samt flere andre oppdrag som fulgte. Haugseth kjente Carlsson fra sin tidligere jobb i NSB.

Selskapet skal minst være det sjuende firmaet som Thomas Carlsson fra Karlstad i Sverige opererer under. I det svenske folkeregisteret heter han Lars Tomas Karlsson. Han har fire konkurser bak seg i Sverige og to i Norge.

15. juni i år idømte Oslo Skifterett Thomas Carlsson konkurskarantene. Han er med andre ord fradømt retten til å drive næringsvirksomhet i to år framover.

Sykehusdirektør Helge Kjersem permitterte torsdag Haugseth, og har gitt et eksternt revisorfirma i oppdrag å granske saken.

Haugseth vil ikke kommentere permitteringen, men sier han har rent mel i posen.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag