Gå til sidens hovedinnhold

Pyramide-milliarder vekk

Medlemmer i kjempepyramiden World Games er lei av å vente på pengene sine. Nå truer de Mads Østvang og de andre norske pyramidetoppene med kjempesøksmål.

270.000 medlemmene kan ha mistet flere milliarder kroner.

T5PC talte nærmere 80.000 medlemmer. World Games (WGI) har nærmere 270.000 medlemmer. Lenge har det vært kjent at medlemmer i WGI ikke har fått pengene de har krav på etter avtalen. Nå har nærmere hundre av dem bedt advokat Olav Sylte om hjelp til å få pengene. Advokaten mener at det bare er toppen av isfjellet.

World Games er eldre enn The 5 Percent Community (T5PC) og har tre ganger så mange medlemmer. Sylte tror at medlemmene til sammen kan ha tapt flere milliarder kroner som de har utestående i selskapet.

- T5PC blir miniatyrisk i forhold, sier advokat Olav Sylte i Advokatfirmaet Sylte til TV 2 Nettavisen. Torsdag truer han de norske lederne med søksmål.

Flere milliarder
Onsdag la advokatfirmaet ut en pressemelding på sine hjemmesider, hvor de oppfordret WGI-medlemmer som har penger utestående, til å ta kopi av sine hjemmesider hos selskapet.

- Vi har hatt møter med over hundre medlemmer, men helt konkret sender vi torsdag et brev til dem vi mener er ansvarlige, forteller Sylte til TV 2 Nettavisen.

Norske ansvarlige
I brevet, som blir sendt på vegne av et tosifret antall medlemmer, vil medlemmene kreve å få dokumentasjon på hvem som utgjør de virkelige ansvarlige i selskapet.

- De får frist på seg til uken med å svare eller komme med et tilfredsstillende svar, eller vil vi gå til rettslige skritt, sier advokat Sylte.

- Hvem er kravet adressert til?

- Jeg vil ikke komme med navn, men det er de norske verdenslederne, altså World Leaders, sier advokaten.

Etter det TV 2 Nettavisen forstår, er Mads Østvang, Geir Bjørhusdal, Steinar Amundsen, Tor Einar Olaisen og Tor Anders Petterøe blant dem som kan vente seg å motta den ubehagelig posten.

Må bevise uskyld
Sylte mener at det er disse som er de virkelige lederne av WGI, med mindre de kan fremskaffe dokumentasjon på det motsatte.

Dermed kan de fem risikere å bli saksøkt for flere milliarder kroner.

- Det som er spesielt med World Games i forhold til T5PC, er at her er det politifolk og andre respekterte borgere har investert og gjort det legitimt å befatte seg med WGI, mener Olav Sylte.

- Og nå får vi inntrykk av at de som har kjøpt aksjer, muligens har tapt alle pengene sine. Og vi snakker om mange milliarder av privatpersoners penger, sier han til TV 2 Nettavisen.

Stadige utsettelser
World Games (WGI), har stadig måttet melde om utsettelser av betalingsløsninger, angivelig på grunn av tekniske problemer.

Sist sommer stengte selskapet muligheten for å ta ut penger med et eget kort, Pay2-kortet. Det har også vært store forsinkelser i den gjenstående muligheten for å få ut penger, nemlig overføringer til bankkonto. TV 2 Nettavisen er kjent med medlemmer som har ventet i månedsvis på å få ut penger.

I midten av desember ble denne overføringsmuligheten offisielt suspendert i påvente av en ny betalingsløsning.

Ingen løsning
WGI har de siste månedene gjentatte ganger lovet å få på plass en ny betalingsløsning, Ccard. Lanseringen har flere ganger blitt utsatt.

I midten av januar opplyste pressetalsmann Connal McSorley i WGI til TV 2 Nettavisen at forsinkelsen over jul var på grunn av ferie, men at kortet skulle komme i slutten av januar.

- WGI er sikker på at den nye fristen ikke vil måtte endres, sa McSorley da.

Men månedsskiftet kom, uten noen ny løsning.

Kravet fra advokat Sylte som blir postlagt i torsdag, kan bety begynnelsen på slutten for det pyramideselskapet.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken