Pyramidekrig på gangen

Foto: (TV 2)

Allerede før de var kommet inn i rettssalen, tørnet WGI-toppen Tor Anders Petterøe og advokat Olav Sylte sammen i et verbalt slagsmål.

15.06.05 13:20

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): Pyramideadvokaten Olav Sylte møtte onsdag formiddag WGI-toppen Tor Anders Petterøe i forliksrådet i Fredrikstad. Sylte representerer 17 tidligere WGI-medlemmer, som hevder å ha rundt 2,5 millioner kroner til gode i det nå fallerte pyramideselskapet

I strupen
Etter en høflig innledningsrunde, gikk de to kamphanene rett i strupen på hverandre. Diskusjonen rundt advokat Syltes krav gikk høylytt, til tilhørernes forlystelse.

Diskusjonen raste rundt ansvarlighet, pengekrav, medlemsfond og alle andre mulige spørsmål rundt WGI. Da advokat Sylte rettet et slag mot Petterøes svake punkt, nemlig hans styreansvar i medlemsfondet i WGI, hvor det angivelig skal finnes opptil flere hundre millioner kroner av medlemmenes penger, ble Petterøe reddet av forliksrådets representant, som kalte partene inn til forhandlinger.

Om diskusjonen foregikk i roligere former inne hos forliksrådet, vites ikke. Men partene stod tydeligvis langt fra hverandre. Det var satt av en time til forhandlinger mellom WGI-toppene, som ble representert av Petterøe. Allerede etter ti minutter var kamphanene på gangen igjen – med beskjed om at man ikke hadde blitt enige, og at saken nå skal til tingretten.

Men kampen fortsatte likevel.

- Bare vanlig medlem
Petterøes poeng er at de krav medlemmene som representeres av Olav Sylte eventuelt har, ikke kan rettes mot ham eller de andre verdenslederne i WGI. Petterøe nekter å svare på om han synes kravet er berettiget eller ikke.

- Jeg har ikke sett noen dokumentasjon på noe pengekrav, men uansett er ikke jeg eller de andre verdenslederne ansvarlige for selskapet. Jeg er bare et vanlig medlem, sa Petterøe.

Deretter tok Sylte på seg rollen som journalist, og pøste på med spørsmål om WGI, som Petterøe parerte etter beste evne.

Da en av journalistene omsider fikk tatt ordet fra Sylte igjen, ble Petterøe spurt om hans syn på å bli trukket for retten.

- Vi ser frem til å få saken i tingretten, istedenfor et slikt sirkus som vi nå ser i media, sa Petterøe.

Blir rettsak
Forut for møtet uttrykte Petterøe likevel håp om at saken kunne bli lagt død.

- Blir vi enige i dag, ser vi aldri Sylte igjen, sa Petterøe.

Så heldig var Petterøe og resten av verdenslederne ikke.

Nå går det mot rettssak i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.