Q-Free varsler stortap

Q-Free-ledelsen gikk fredag til det skritt å varsle Oslo Børs om at teknologiselskapet vil gå på en kjempesmell i årets første kvartal. Nå venter nye oppsigelser.

16.04.04 09:49

Q-Free har satset store ressurser på å vinne store kontrakter den siste tiden, men uten den helt store suksessen. Nylig glapp en svært viktig avtale i Taiwan.

Selskapet har dessuten fått beskjed om at London Underground har terminert en tidligere inngått kontrakt med Q-Free. Det gir lavere omsetning og resultat enn ventet i første kvartal.

Styret i Q-Free varsler nå i samarbeid med ledelsen en kraftig hestekur for å få økonomien i selskapet på rett kjøl. I den forbindelse planlegger selskapet å gjennomføre ekstraordinære nedskrivninger og avsetninger på til sammen 57 millioner kroner i regnskapet for første kvartal.

På toppen kommer betydelige restruktureringskostnader og et driftstap på 22 millioner kroner, slik at underskuddet i årets første kvartal anslås til hele 94 millioner kroner.

Konstituert konsernsjef Geir-Ove Kjesbu opplyser til TDN FInans fredag at enda flere vil miste jobben i Q-Free i kjølvannet av hestekuren. Hvor mange som må gå, planlegger ledelsen å komme tilbake til når resultatet for første kvartal legges fram 29. april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag