Gå til sidens hovedinnhold

Rå børsdag for Tandberg-selskapene

Teknologisektoren ledet oppgangen på Oslo Børs, med Tandberg-selskapene i spissen. Etter kraftig oppgang i morgentimene sank Oslo Børs noe etter lunsj, men endte likevel i pluss.

Et sterkt teknologimarked i USA mandag bidro til å holde sektoren høyt oppe på Oslo Børs tirsdag.

Spesielt steg de ulike Tandberg-selskapene. Tandberg endte opp 6,79 prosent prosent, og har i løpet av det siste året steget med over 48 prosent. Ifølge TDN Finans har både Wells Fargo Securities og ABG Sundal Collier ute ferske positive kanalsjekker om videokonferansemarkedet.

Tandberg Storage fortsetter gårsdagens eventyrlige opptur med 18,62 prosent. Tandberg Data er opp 0,98 prosent.

IT-selskapet Nera steg tirsdag, og la på seg 3,18 prosent. Stepstone endte opp 4,17 prosent.

Til tross for god fart i tekonologi-sektoren, sank Ementor med 3,70 prosent. Det er stor spenning knyttet til tildelingen av IKT-kontrakten som Helse Midt-Norge skal offentliggjøre tirsdag ettermiddag. Det antas at Ementor er en av interessentene, og meglere er usikre på hva som vil skje med selskapet dersom de ikke får stor-kontrakten.

Opticom gikk fra en markant oppgang til nedgang, og endte dagen i rødt. Selskapet gikk ned 1,88 prosent.

Shipping-aksjene fosser frem i like stor fart som på mandag, etter meldinger om stadig stigende tankrater. Det ventes også lavere tilgjengelighet av skip i fremtiden.

Frontline steg 1,55 prosent, mens RCCL er opp 0,20 prosent. Begge selskapene endte relativt uendret på Wall Street mandag. Rederiet Belships, som var en av fjorårets aksjevinnere, steg hele 18,10 prosent.

Gårsdagens rakett Stolt Offshore stiger marginale 0,46 prosent.

Blant de tunge selskapene som gikk ned, var DnB NOR, Tomra og Statoil blant de som trakk mest.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 180,28 poeng, opp 0,38 prosent. Det er 54 selskaper som går ned og 69 som går opp. Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for rundt 2,9 milliarder kroner.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai