Gå til sidens hovedinnhold

Rabatter - slik får du dem

Det er mange måter å oppnå rabatt på. Her er en gjennomgang av de viktigste av dem.

Utover det å benytte seg av de til enhver tid gjeldende tilbud og rabatter, er det en del faste rabatter som du kan skaffe deg.

Se andre oppdaterte privatøkonomiske guider på Nettavisen.

Rabattsøket gir deg totaloversikt over rabattene

I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler.

Gå til rabattsøket.

I rabattsøket kan du søke på tre forskjellige måter:

Søke etter hva slags produkt eller tjeneste du ser på, for eksempel forbrukerelektronikk, klær eller innboforsikring.

Søke etter hva den som har fremforhandlet avtalen (avtaleinnehaveren) har av rabattavtaler. For eksempel LO eller NAF.

Søke etter hvem avtaleinnehaveren har rabattavtale med. For eksempel Storebrand, eller Statoil.

Penger tilbake / cashback

Det er nå flere nettsteder og kredittkort som gir penger tilbake, eller cashback/kickback. Rabatten gis av en hel rekke nettbutikker, der opp til 250 nettbutikker kan delta i de enkelte konseptene.

Rabattene gis enten i form av en prosentvis reduksjon i prisen, eller et standard kronebeløp. Rabatten ligger på noen få prosent, sjeldent over 10 prosent som en fast rabatt.

Ved et kjøp får du tilbakeført penger eller bonus, slik at det i praksis fungerer som en rabatt. Pengene du får du enten utbetalt, eller du får den som et gavekort som du må bruke i noen bestemte butikker.

For å få rabattene må du gå inn på nettstedet som tilbyr rabatten. Deretter går du inn på omtalen av den aktuelle nettbutikken, og følger lenken som står der. Da blir du registrert som berettiget til å få rabatten.

Les mer om penger tilbake/cashback.

Rabattkoder / rabattkuponger

En rabattkode er en kode som gir deg rett til å få en rabatt i en nettbutikk.

Rabattkoder er helt gratis å bruke. Alt du trenger er å vite den korrekte koden for å få en rabatt, eller en annen fordel ved kjøp av varen. En rabattkode er i praksis det som en fysisk kupong som du klipper ut, og tar med deg. Forskjellen er bare at det i nettbutikker brukes en kode i stedet for papir.

Det er heller ikke noe i veien for at en rabattkupong blir skrevet ut fra nettet i stedet for å bruke en kode. I noen sammenhenger kan dette være mer praktisk.

Hvor store avslag man kan få varierer sterkt. Dette kan være fra noen få prosent, til store avslag ved spesielle tilbud.

Les mer om rabattkoder.

Rabatter i kredittkort

Mange kredittkort gir nå rabatter på flere forskjellige måter.

Bransjerabatter
Noen kredittkort gir rabatter i alle butikker som er registrert innen en bransje av Mastercard. For å få rabattene holder det at du bruker kredittkortet i en butikk innen bransjen. Dette gjelder enten det er på nett eller i en fysisk butikk. Rabatten vil bli trukket fra på neste kredittkortregning.

Det er to systemer som gjelder. Enten av du får rabatter innen én eller flere bransjer, eller at du kan velge én av flere bransjer. I tilfellene der du har et valg, kan du bytte mellom alternativene.

Kredittkort med rabatter i forskjellige bransjer.

Rabattsamlinger
Noen kredittkort har avtaler med eksterne leverandører av det vi kan kalle rabattsamlinger. Dette kan være i restauranter, nettbutikker og fysiske butikker.

Penger tilbake/Kickback
Noen knytter til seg leverandører av penger tilbake eller kickback.

Supertilbud/Egne handledager
Kortet gir her ekstra stor rabatt på spesifikke handledager, der rabatten er ekstra stor.

Les mer om rabatter og andre fordeler du får i kredittkort.

Dagligvarebonuser

I to av de store dagligvaregrupperingene kan du få litt rabatt.

Les mer om dagligvarerabatter.

Les mer om rabattmulighetene:

Rabattdatabasen I rabattsøket kan du enkelt søke gjennom over 3000 rabattavtaler. Dette kan både være rene rabatter, cashback/kickback, penger tilbake og andre fordelsavtaler. Du søke på tre forskjellige måter: Etter hva slags produkt eller tjeneste, etter hvem som har fremforhandlet avtalen, etter hvem som tilbyr rabattavtalen.

Kredittkort: Rabatter og andre fordeler
Mange kredittkort gir mange rabatter og andre gratisfordeler. Her får du en oversikt over hva de enkelte kredittkortene tilbyr.

Penger tilbake /Cashback
Med dette systemet får du penge tilbake på konto enten ved å gå via et nettsted, eller å betale med kredittkort.

Kalkulatorer:

Rabattkalkulator
Med rabattkalkulatoren kan du se hvor mye du kan spare ved å utnytte deg av alle rabattmuligheter som finnes.

Finn beste kredittkort
Her kan du finne ut hvilket kort som er best for deg. Legg inn dine egne forutsetninger for bruk av kortet, og se hvordan de forskjellige kortleverandørene kommer ut av det.