Bildelingstjenester er i vekst. En rekke aktører, eid av bilkonsernene, gründerselskaper og samvirkemodellen Bilkollektivet kjemper om kundene - i tillegg har statseide Vy etablert Vybil.

Vybil har utvidet tilbudet med minuttpris på småbiler og større biler på døgnpris. Nå provoseres de andre aktørene, fordi Vybil går inn i et marked hvor det allerede er høy konkurranse, skriver DN.

Les også: Investeringsbanken ser 70 prosent oppside i Tesla

Det som virkelig skaper gnisninger er at Vys datterselskap har kjøpt inn 30 nye Tesla Model 3, som de kaller turbiler. Et av selskapene som reagerer er Fleks, som selger abonnementsløsninger. Fleks har 1.500 biler, mens Bilkollektivet har 700 biler og Hyres 1000 biler, og det finnes elleve aktører til.

- Vy tar opp konkurransen i et marked der det allerede er mye innovasjon. Det gjør de ved hjelp av fellesskapets midler gjennom et statlig eid selskap, sier Lasse Heimberg markedssjef i Fleks, til DN.

– De ødelegger markedet og kan overleve så lenge de vil. Det betyr ikke at det beste mobilitetskonseptet vinner, sier han videre.

Les også: Prissjokk for norske Tesla-kunder

Synne Homble, konserndirektør for Kundeopplevelse og innovasjon i Vy, tilbakeviser kritikken og mener Teslaene svarer på et etterspurt behov.

– I den fasen vi er nå, tror vi det er bra med flere aktører som i sum øker tilbudet av bildeling. Det vil bidra til å gjøre det enklere å bruke bildeling i stedet for privatbil, sier Homble til DN.