*Nettavisen* Økonomi.

Rakettåpning på Wall Street

Nasdaq-indeksen nådde sitt høyeste nivå på nesten to år, men også Dow Jones steg som en rakett da årets første handleuke på USA-børsen ble innledet mandag.

Optimisme preget Wall Street ved inngangen til 2004, og mange investorer var tydeligvis svært kjøpelystne etter juleferien.

- Det er en januareffekt. Det forventes at markedet skal gå oppover rett og slett fordi det er januar, sier Brian Williamson ved Boston Company Asset Management, ifølge AFP.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones steg med 134,22 poeng eller 1,29 prosent og endte på 10.544,07 poeng.

Teknologi-indeksen Nasdaq steg enda mer, med 2,03 prosent eller 40,68 poeng, til 2047,36 poeng. Det er det høyeste nivået siden 8. januar 2002.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen steg med 1,24 prosent til 1122,22 poeng, det høyeste nivået siden april 2002. Dow Jones har ikke ligget høyere siden mars 2002.

Siebel opp
Det var optimistiske framtidsutsikter fra softwareprodusenten Siebel Systems som sendte Nasdaq opp mandag.

Siebel-aksjen steg for øvrig mer enn seks prosent etter meldingen om at fjerde kvartalstallene vil bli bedre enn tidligere ventet.

- Positive nyheter fra Siebel og en rekke oppgraderinger var alt vi trengte for å komme i gang, sier Brian Williamson, til AFP.

- Dette er en god start. Flere lavprisaksjer stiger i verdi, noe som er vanlig i januar, men også gull, metaller og andre sektorer deltar i oppgangen. Oppgangen i desember videreføres, og jeg tror vi kan bygge videre på det på kort sikt, sier John Hughes, markedsanalytiker i Shields & Co, til CNN Money.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.