Gå til sidens hovedinnhold

Rallyprofil Henning Solberg har utbetalt millionforlik og unngår konkurs

Henning Solberg har betalt sin tidligere forretningspartner Ramiz Safdar 2,6 millioner kroner og har med det lagt konkurssaken død. Men nye søksmål er varslet.

Det skriver VG, samt Dagens Næringsliv som omtalte nyheten først.

Safdar begjærte Solberg personlig konkurs med et krav på 11,5 millioner kroner i september. Saken har til og med vært innom Høyesterett.

Da saken ble behandlet av Heggen og Frøland tingrett i juni, inngikk partene et midlertidig forlik. Dersom Solberg betalte 2,6 millioner kroner innen 14 dager, lovte Safdar å ikke begjære rallyføreren konkurs før en domstol hadde behandlet det resterende kravet i en vanlig tvistesak, skriver DN.

Les også: Nå er Riises tidligere selskap konkurs

– Vi kan opplyse at kravet er oppgjort med 2.600.000 kroner i dag i henhold til forliket, og konkurssaken er over. Dette er overensstemmende med hva vi tilbød i den første rettssaken. Dette kan således ikke karakteriseres som noe annet enn full seier for Henning Solberg, skriver Solbergs advokat Hans Kristian Skarpholt i en melding til VG lørdag.

Safdars advokat Håkon Juell Hassel bekrefter også enigheten, men opplyser at det vil bli tatt ut stevning om en «rekke krav» som ikke omfattes av forliket.

Like etterpå opplyser Solbergs advokat at det vil fremmes et motsøksmål om erstatning for konkursbegjæringen som Safdar fremmet fram i høst.

Safdar og Solberg var forretningspartnere i dekkbutikken Dekknor.

(©NTB)

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?