Se hele vodkasten Stavrum & Eikeland her:

Den tidligere propagandamaskinen for venstresiden - A-pressen - nå Amedia, har gjennomgått en stor transformasjon de siste årene og er blitt en gullgruve. Fra et underskudd på over 400 millioner kroner i 2014, skuffet konsernet inn rundt 700 millioner kroner i 2021. Tidligere hadde konsernet lesere med en snittalder hvor de aller fleste heller vil sitte på en varm strand og helle innpå Piña Coladas, til å nå langt yngre lesere.

Se utdrag fra vodkasten:

- Digitaliseringen av avisene våre har vært en gave, sier Amedias konsernsjef Anders Opdahl til Stavrum & Eikeland.

Du kan også se hele episoden her som podkast:

I jula ble konsernet rammet av «den nye mafiaen», de som opererer i cyber space, i stedet for å lange dop eller rane banker med pistol, så hacker de seg inn i datasystemene til store offentlige institusjoner eller private bedrifter. I Amedias tilfelle rammet dette millioner av nordmenn, som stod uten papiraviser i flere dager.

- Dette er velorganiserte kriminelle syndikater, sier Opdahl.

Rammet millioner - Se videoklippet her:

Problem med venstrevridde norske journalister?

«Fake News», Main Stream Media (MSM) og uavhengighet er noe som diskuteres mye og i Norge er det en kjent sak at den største andelen av norske journalister stemmer til venstre på den politiske skalaen. Hos Stavrum & Eikeland forklarer Opdahl om hvordan Amedia klarer å sikre sin uavhengighet:

Trenger vi Norge-Norge?

I Sverige og Finland er nordområdene nesten forlatte, mens vi i Norge har hatt en aktiv distriktspolitikk som har sikret noe liv i nord.

Men gjør all fraflyttingen fra nordområdene Sverige eller Finland mindre lykkelige? Hvorfor trenger vi egentlig et pulserende Nord-Norge med et aktiv næringsliv? Opdahl tar diskusjonen hos Stavrum & Eikeland. Se hele episoden øverst i saken.

Flere episoder

Her kan du høre flere episoder av Stavrum & EikelandNettavisen-podkast eller Spotify eller Apple podcasts.

Gjester har vært tidligere statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister Erna Solberg (H), Ap-leder og nåværende statsminister Jonas Gahr Støre, NRKs Fredrik Solvang, influenser Linnea Myhre, friidrettspappa Gjert Ingebrigtsen, finanstopp Knut Brundtland, skipsreder Herbjørn Hansson, samt investorer som Jens Ulltveit-Moe, Jan Petter Sissener, Kristian Adolfsen, Johan H. Andresen og Reynir Indahl, for å nevne noen.

For ordens skyld: Nettavisen er en del av Amedia-konsernet.