*Nettavisen* Økonomi.

Rampejente fikk napp

Vikarbyråene nektet å tro at Tone Kvenås Wedde kunne jobbe, fordi sønnen hennes satt i rullestol. De tok feil.

26.06.06 09:31

Nå lanserer Tone Kvenås Wedde fra Sandefjord et nyskapende produkt med god støtte fra Innovasjon Norge.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi hadde tro både på prosjektet og personen, derfor ville vi satse på hennes prosjekt. Hun får nå støtte til utviklingsfasen, sier Henrik Bjørge Fardal i Innovasjon Norge.

Han tildeler midler til prosjekter som kan gjøre suksess også på det internasjonale markedet. Det bekrefter at sandefjordskvinnen ville vært en god ressurs også hos en mulig arbeidsgiver.

Utdanning og erfaring hjalp lite
Gründeren er utdannet handelsøkonom og var produktsjef i Norske Hoechst i begynnelsen av sin karriere. Hun startet eget selskap i 1993, hvor hun solgte hårpynt og toalettmapper fram til 2001. Da ville hun prøve seg på andre områder med nye utfordringer.

- Jeg krysset av for salg-, markedsrelaterte og administrative stillinger, rett og slett stillinger jeg kunne vise til gode referanser fra, sier Kvenås Wedde.

Klikk på bildet for å forstørre.

I løpet av de tre årene hun har vært registrert som arbeidssøker i bemanningsbyråene, har hun ikke fått tilbud om så mye som en arbeidsdag.

- Likevel er jeg ikke typen som går arbeidsledig, når barna har vært på skolen har jeg utviklet min egen idè, fra handlingsplan til ferdig produkt, sier Kvenås Wedde.

Endelig tillit
- Det er motiverende å møte dyktige mennesker som ser mitt potensial og vil satse på ideen min, sier Tone Kvenås Wedde til NA24.

Hun fikk merke hvordan det var når telefonen fra bemanningsbyråene aldri kom. Selv mener hun sønnens muskelsykdom var en av årsakene til at jobbene uteble. Hun var alltid åpen om sin funksjonshemmede sønn da hun registrerte seg hos byråene.

Tone Kvenås Wedde hadde en sønn som var avhengig av rullestol fra han var tre år, og har følt på kroppen hvor frustrerende en handlerunde kan være for rullestolavhengige. Det har ført til at hun nå lanserer en sammenleggbar rampe, som gjør at selv butikken på hjørnet kan tilby rullestolbrukere tilgang til sine varer uten å måtte gjøre en stor investering.

Støtten fra Innovasjon Norge gjør det nå mulig for henne å presentere produktet sitt for et stort marked. Etter det NA24 erfarer er det gode muligheter for Com-in-konseptet å få ytterligere støtte for et internasjonalt marked, om mottagelsen her i landet blir som forventet.

Ikke lovstridig praksis
NA24 har tidligere satt søkelyset på Adeccos praksis om å spørre sine søkere om de har kronisk syke barn. Det finnes ikke noe regelverk som regulerer dette.

- Det er forhold som ikke faller inn under de lovene Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO) forvalter, sier Ann Helen Aarø, leder for juridisk avdeling hos LDO.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hun presiserer at det hadde vært en sak for dem dersom spørsmålet kun ble stilt kvinner, og i en eventuell sak må arbeidsgiver kunne bevise at opplysningene ikke blir brukt til forskjellsbehandling.

- Syseutvalget foreslår at vernet også skal omfatte diskriminering på grunnlag av forhold ved en annen person. Lovutvalget har løst dette ved å foreslå en eksplisitt bestemmelse i lovutkastets paragraf fire, som sier at forbudet mot diskriminering omfatter diskriminering på grunnlag av andre personers nedsatte funksjonsevne. Hvorvidt Arbeids- og inkluderingsdepartementet velger å beholde denne definisjonen av diskrimineringer gjenstår å se, men vi håper det, avslutter Aarø.

Juridiske rådgivere hos Arbeidstilsynet og Datatilsynet kan også bekrefte at ingenting i dag hindrer arbeidsgivere i å spørre arbeidstakere om sykdomsforhold hos familiemedlemmer. Arbeidsmiljøloven sier ingenting om dette, og Datatilsynet forteller om store skjønnsmessige tolkninger av dataloven. Arbeids- og inkluderingsdepartementet viser til LDO når de blir spurt om en uttalelse.

Fra ide til fast jobb
Å havne utenfor arbeidslivet i en periode gjør det ennå vanskeligere å få innpass igjen, ifølge Kvenås Wedde. Men dette kan også ha sine positive sider:

- Jeg ville nok aldri fått tid til å utvikle ideen min om jeg hadde havnet i en jobb. Der ute venter det et enormt marked for konseptet mitt, mener gründeren.

- Nå kan jeg faktisk bidra til en tilværelse med større frihet i hverdagen for funksjonshemmede over hele landet, samtidig som næringsdrivende vil tjene penger på min oppfinnelse, sier Kvenås Wedde, som takket være egen innsats nå kan bevise sin ressurs i arbeidslivet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.