Mandag skrev Nettavisen at Rema 1000 kutter prisene på over 100 varer fra 5. april til 30. april, med opp til 30 prosent. Nå svarer konkurrentene.

Kiwi sier at de allerede har satt ned prisene tilsvarende Remas nye priser, eller mer. Det gjelder prisene både på varer begge kjedene har og på liknende produkter.

- Det er kjempebra med priskonkurranse, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi.

Både Kiwi og Extra, som også følger etter Remas priskutt, opplyser at noen av varene Rema kuttet prisene på, allerede var rimeligere hos dem.

Priskuttet på de 117 varene hos alle tre lavpriskjedene varer ut april.

- Nå er disse varene billigst hos Kiwi, sier Arvin.

Les også: Ernæringsfysiologen advarer: Her er de skjulte sukkerbombene

- Holder folk for narr

Nettavisens prissjekk på Kiwi tirsdag formiddag viste svært liten forskjell i prisene på Kiwi og Rema - på varer vi så at Kiwi var rimeligere på.

De har riktignok lagt seg under prisnivået til Rema på enkelte varer, men det er ikke snakk om mange ører i forskjell.

Se prisliste under for å sammenligne prisene på enkelte varer hos Kiwi og Rema:

Det får Rune Nikolaisen, som står bak Gjerrigknark.com, til å reagere.

- Heldigvis følger konkurrentene etter, men det er ikke godt nok å matche Remas priser. Der «same shit, different wrapping», sier han til Nettavisen.

Les også: Ringnes tømmes for brus i butikkene: - Aldri vært så stor etterspørsel

Han påpeker at forbrukerne vil ha priskrig, så vi får lavere priser og konkurranse mellom kjedene.

Når Nikolaisen får høre hvor små forskjeller det var mellom Kiwi og Rema på de varene Nettavisen sjekket, reagerer han.

- De holder folk for narr. Det er drøyt å påstå at de går lavere enn Rema når det er snakk om bare noen ører, sier Nikolaisen.

- Lavere pris enn Rema

Det er ikke bare Kiwi som kjemper om å ha de laveste prisene. Etter Rema annonserte aprilkuttet, slang også Extra seg på.

- Vi skal være konkurransedyktige på pris, hver uke hele året. Derfor følger vi etter Rema 1000 og setter ned prisene tilsvarende eller mer, sier kjededirektør i Extra, Christian Hoel.

Han sier at de skal være minst like rimelige som konkurrentene, og derfor følger de etter Remas priskutt.

- Vi er alltid på offensiven med å justere våre priser om det er avvik. Det skal derfor ikke være noen grunn til å handle andre steder, påpeker han.

- Vi hadde allerede en lavere pris enn Rema 1000 på noen av varene, men der det er avvik, blir prisene justert i alle Extras butikker i løpet av dagen, sier Hoel.

I likhet med Kiwi, justerer Extra prisene på tilsvarende varer som Rema i de tilfellene hvor Extra ikke har de samme varene.

Hoel trekker også fram at Extra har over 1500 flere varer enn Rema, og denne uken setter de i gang en ny offensiv satsing på sitt billigste alternativ, Xtra-serien, med lave priser på over 200 varer.

Her er listen for Remas priskutt i april.

Kjører i gang nytt priskutt

Siden koronapandemiens utbrudd i Norge i mars i fjor, har Kiwi hatt en rekke store priskutt. I 2020 hadde de flere midlertidige priskutt, men i år har Kiwi valgt en annen strategi.

- Vi opplever at kundene ønsker mindre jojo-priser og heller fastere, lave priser. Derfor jobber vi for å presse de faste prisene ned, men vi skal også sette ned prisene når konkurrentene våre har slike kortvarige kampanjer, sier Arvin.

Fra og med tirsdag 6. april har Kiwi startet et nytt priskutt, i tillegg til de varene fra konkurrentens priskutt som de nettopp satte ned prisen på.

- Denne gangen har vi fokusert på varer som er et sunnere alternativ, med mindre sukker og mindre fett, sier hun.

Les også: Noe markant har skjedd med kjøttet i butikkhyllene: - Det er uheldig

Det er snakk om 23 varer. Det er produkter som lettost, havremel, mørk sjokolade (Premium dark) fra Freia og kyllingbacon, for å nevne noen.

- Dette er ikke et virkelig priskutt som gir folk noe. Det folk flest kjøper, er ikke på tilbud, sier Nikolaisen i Gjerrigknark.com.

Se prisliste under:

- Ønsker ikke bare billigere Grandiosa og brus

Kiwi hevder imidlertid at Nikolaisen bommer på kritikken sin.

- Vi har satt ned de faste prisene på 362 varer siden nyttår, og 173 varer de siste ukene. Det er selvsagt synd om dagens priskutt på sunnere alternativer ikke faller i smak hos Gjerrigknarken. Men det er ikke sånn at kundene kun ønsker billigere Grandiosa og brus.

- Vi skal selvsagt være billigst på det også, men samtidig jobber vi for sunnhet til folket. Når vi setter ned prisene på sunnere alternativer, enten det er fisk, frukt, grønt, Skyr, lettost eller grovbrød, øker forbruket. Vi er stolte av å være kjeden som bidrar til å påvirke kostholdet i en litt sunnere retning. KIWI skal alltid være billigst. Når lavpriskonkurrentene setter ned en pris, setter vi ned tilsvarende eller mer. Noen ganger er det snakk om tikroner, andre ganger er det tiøringer. Men kundene skal være trygge på at det alltid er billigst hos oss, påpeker Arvin.

Nikolaisen i Gjerrigknark.com oppfordrer imidlertid forbrukerne til å følge godt med på prisene hos de ulike kjedene, siden de endres hele tiden.