Strømprisene har nok en gang nådd nye prisrekorder, og mandag ble vi igjen advart mot å ta lange dusjer.

På tirsdag kan nemlig en vanlig dusj koste nærmere 50 kroner.

Les også: Nye sjokkpriser på strøm tirsdag - opp 26 prosent fra rekorden mandag

Landet beveger seg stadig lenger inn i en strømkrise, som preger husholdninger rundt om i hele landet.

Den siste tiden har flere begynt å ta et oppgjør med politikerne, og krever at regjeringen skal håndterer krisen bedre. Finansinvestor Jan Petter Sissener er blant dem som har hevet stemmen.

- Vi burde stille de jævla politikerne for riksrett, brøt Sissener ut i et intervju i regi av Facebook-gruppen "Vi som krever billigere strøm".

Mistet tilgangen på billig strøm

Norges velferd har lenge vært bygget på billig energi. Landet har i mange år produsert store menger med overskudd, som videre har blitt solgt til andre europeiske land. Denne fordelen mener Sissener nå at Norge har mistet.

- Vi må innse at vårt komparative fortrinn med billig energi, er noe vi har gitt fra oss, sier Sissener til Nettavisen.

Han mener ACER samarbeidet er mye av grunnen til at Norge opplever en langvarig strømkrise. ACER er det europeiske strømsamarbeidet, der Norge og europeiske land forsyner strøm på tvers av landegrensene.

- Vi kan ikke la tilfeldigheter i Tyskland og Frankrike påvirke kraftprisene i Norge, sier Sissener og sikter spesielt til Tysklands nedleggelser av atomkraftverk.

Finansinvestoren understreker at staten burde ha ansvar for å sikre at prisene holdes konstante i landet. I tillegg mener han at politikerne må finne en måte å løse problematikken knyttet til den stadig økende etterspørselen etter kraft.

Regjeringens løsning

Forrige uke la statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen frem en strømpakke som skulle bidra til å stabilisere situasjonen i landet.

I etterkant har regjeringen mottatt massiv kritikk for pakken, der flere mener den treffer helt skjevt i befolkningen.

Sjefsredaktør i Nettavisen Gunnar Stavrum, skrev forrige uke at strømpakken kun gir husholdningene småpenger, mens staten forsetter å håve inn milliardbeløp på de høye strømprisen.

Les også: Regjeringens knuslete strømpakke stopper ikke forbrukernes blødninger

Historiske nivåer

Vannstanden i Norge er nå på historisk lave nivåer, og samtidig som Norge går inn i vinteren med halvfulle vannmagasiner, forsetter eksporten til utlandet i fullt tempo.

Les også: Skyhøye strømpriser: Norge eksporterer 17 ganger mer enn vi importerer

Dette er fordi i takt med utviklingen av det grønne skiftet, vil europeiske land stadig elektrifisere flere ting. Det innføres krav om el-biler og forslag om elektrifisering av den norske sokkelen.

Alt er tiltak for å redusere klimautslipp. Likevel krever disse tiltakene mer strøm.

- Det er ikke nok strøm. Hovedårsaken til at vi står i denne krisen, er at politikere over hele Europa ikke evner å konsekvensanalysere beslutninger de tar, sier Sissener til Nettavisen.

Gunnar Stavrum: Regjeringens løsning på strømkrisen blir som å sette plaster på en avrevet pulsåre

Han mener slike grønne tiltak må innføres, etter at politikerne har funnet en løsning på problemet.

I mellomtiden står flere håpefulle husholdninger og venter på en pakke som også omfatter deres utgifter.

Les debatt: Det er helt åpenbart at politikerne må snu om elektrifisering av plattformene i Nordsjøen