Gå til sidens hovedinnhold

Raser over NRK-bonus

Jon G. Bernander og 30-40 andre NRK-topper får mellom 20.000 og 40.000 kroner i bonus etter at mediehuset gikk med overskudd i fjor. De ansatte er mektig provosert.

Bernander sier til fagbladet Journalisten at bonusordningen ble innført da han tiltrådte for tre år siden. 30-40 av til sammen 120 NRK-ledere får en bonus på 20.000 eller 40.000 kroner avhengig av de målene som oppnås.

Etter at NRK torsdag la fram et overskudd på 25 millioner kroner for 2003, blir den samlede bonusutbetalingen på rundt én million kroner.

Lederen for journalistklubben i NRK, Sigmund Raanes, forventer at det også vil dryppe på øvrige ansatte i NRK i kjølvannet av bonusfesten for sjefene.

- Hvi man påskjønner ledere for innsats som fører til at det er mer å gjøre for færre ansatte, forventer jeg at den rausheten gir seg utslag i lønnsoppgjøret, sier han til Dagens Næringsliv.

I 2000 hadde NRK cirka 4000 årsverk. Nå er antall årsverk redusert til 3.600. Ifølge Raanes har NRK-journalistene fått en langt tøffere hverdag som følge av spareprosessen og omorganiseringen bedriften har vært gjennom.

- Våre medlemmer er slitne, slår han fast.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger