– Når de stjeler penger fra lastebil-bedrifter på denne måten, er det i mine øyne ren kriminalitet. Jeg skjønner ikke hvordan de klarer å sove om natta, sier Nyström til FriFagbevegelse.

FriFagbevegelse skriver at Postnord betaler så dårlig at mange lastebilbedrifter sliter med å gi sjåførene lovpålagte lønns- og arbeidsvilkår.

Nyström er en av dem, og han måtte avvikle kjøringen for Norges største logistikkselskap på grunn av sviktende lønnsomhet.

Les også: Bjarnes uerstattlige bildeler forsvant under reisen på seks kilometer med Postnord: – Helt uholdbart

Ifølge Nystrøm betalte Logistikkselskapet han 12,50 per kilometer, og han hadde en daglig kjørelengde på mellom 300 og 400 kilometer.

Etter at alle faste kostnader var betalt, satt han vanligvis igjen med en månedslønn på 15.000 kroner. Fordelt på det han anslår er 278 arbeidstimer betyr det en timelønn på 54 kroner i snitt per måned.

Les også: Hudfletter Postnord etter Nettavisens avsløringer: - Kan være svindel

FriFagbevegelse skal gjennom varslere ha fått tilgang til Postnords interne pristariffer og avregninger som bekrefter nivået på satsene som Johan Nystrøm og andre transportører kjører på.

Les også: Postnord-partner solgte hittegodsvarer på Finn.no: – Vi hadde ikke kontroll

Overfor FriFagbevegelse uttaler Øyvind Solberg, Postnords assisterende direktør for parti, at Postnord ikke kjenner seg igjen i tallene, og at de er for lave til at det kan skapes lønnsom drift.

– Hadde vi kjørt noen på 3-400 kilometer dagen på den prisen, så hadde de ikke vært i markedet. Da hadde de jo gått konkurs, sier han til FriFagbevegelse.

Les også: PostNord-kunder raser over kundeservicen: – Virker som de gjemmer bort hele servicen

Postnord skal ha fått tilsendt flere anonymiserte avregninger og korresponderende pristariffer fra FriFagbevegelse. Pressesjef Haakon Nikolai Olsen i Postnord svarer at det er feil å ta ut et enkelt eksempel for deretter å generalisere. Han sier at de er avhengige av å å tiltrekke seg leverandører i et voksende marked, og at avtalene sikrer lønn til sjåfører som er i henhold til norsk lønnsnivå.