*Nettavisen* Økonomi.

Raser over skattemeldingen

Handelsnæringen er lite fornøyd med at formueskatten består samtidig som at utbytteskatten gjeninnføres.

- Formuesskatten utgjør en vesentlig hindring mot investeringer i ny virksomhet og nye arbeidsplasser. HSH krever denne skatten på privat eierskap fjernet i sin helhet. Innføring av utbytteskatt kan ikke gjøres før formuesskatten er borte, sier adm.direktør Vibeke H Madsen i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon.

Regjeringen vil halvere formuesskatten i løpet av 2006 og 2007 og deretter trappe den videre ned med sikte på avvikling. Samtidig foreslår Regjeringen å innføre en utbytteskatt med skjerming (aksjonærmodellen) fra 2006.

- HSH reagerer sterkt på at det foreslås en utbytteskatt uten at formuesskatten er fjernet. Det vil gi en uholdbar konkurransesituasjon for norske bedrifter, sier Madsen.

HSH avviser ikke en form for utbytteskatt, men forutsetningen er at formuesskatten faller bort samtidig.

-Formuesskatten vil, etter regjeringens forslag, innebære en betydelig konkurranseulempe for norske private eiere og investorer etter 2006. Våre bedrifter kan ikke leve med en slik situasjon, sier Madsen.

HSH stiller seg imidlertid positive til forslaget om reduksjon i marginalskatten.

-Vi er glad for forslagene om reduksjon i toppskatten og økning av bunnfradraget. Vi vil gi regjeringen ros for at den har klart å få til en tilnærming mellom arbeids- og kapitalbeskatningen innenfor trange rammer, sier Madsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.