*Nettavisen* Økonomi.

Razzia hos Tine og Rema

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

HELSFYR (TV 2 Nettavisen): Innenfor disse veggene har Konkurransetilsynet i dag gjennomført en razzia mot Remas hovedkontor. Tilsynet har også vært i Tines kontorer og hjemme hos Tine-ansatte.

17.02.05 15:52

- Konkurransetilsynet er hos oss akkurat nå og driver bevissikring i forhold til Tine-saken, opplysete innkjøpsdirektør Harald A. Kalvøy i Rema 1000 til TV 2 Nettavisen torsdag formiddag.

Syv representanter for Konkurransetilsynet kom til Remas 1000 Norges hovedkontor i Grenseveien i Oslo 08.50 torsdag morgen. Da TV 2 Nettavisen kom til hovedkontoret, var stemningen tydlig preget av det uventede besøket og ifølge Kalvø ble det svært hektisk.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er som å bli stoppet i en promillekontroll. Du vet du ikke har drukket, men du får en uggen følelse likevel. Det er ubehagelig, sier Kalvøy.

Kalvøy poengterer at det er Rema 1000 Norges hovedkontor i Oslo hvor det er gjort bevissikring. Reitan-gruppens hovedkontor i Trondheim er ikke omfattet.

I tillegg endevendte tilsynet Tines lokaler onsdag.

Ulike opplysninger
Kommunikasjonsdirektør Signe Horn i Konkurransetilsynet bekrefter at det er gjennomført en bevissikring hos Tine og at det nå gjennomføres bevissikring hos Rema i forbindelse med etterforskningen i Tine-saken.

- Vi har hatt behov for å verifisere de opplysningene vi har fått i saken så langt. Vi har fått mye og til dels ulik informasjon, og vi har derfor hatt behov for å gjennomføre disse bevissikringene, sier Horn til TV 2 Nettavisen.

Kommunikasjonsdirektør Bjørg Bruset i Tine bekrefter at Konkurransetilsynet sikret bevis onsdag.

- Vi har stilt alt til rådighet, sier Bruset, som opplyser at både PCer, dokumenter og notatbøker ble gjennomgått.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arne Lutro/TV 2 Nettavisen

Hjemme
P4 melder at også hjemmene til flere sentrale Tine-ansatte ble utsatt for razzia.

Verken Bruset i Tine eller Horn i Konkurransetilsynet vil bekrefte eller avkrefte at Konkurransetilsynet var hjemme hos Tine-ansatte.

Konkurransetilsynet har adgang til uanmeldt bevissikring både i bedriftslokaler og i boliger, etter begjæring til tingretten. Adgang til boliger krever at det er særlig grunn til å anta at bevis oppbevares der.

Ifølge Konkurransetilsynet er det ikke ofte at de gjennomfører bevissikringer hjemme hos privatpersoner. I 2003 ble totalt gjennomført 13 bevissikringer. Kun to av disse ble foretatt i private hjem.

Innkjøpssjef Harald Kalvøy i Rema 1000 sier at tilsynet ikke har vært hjemme hos Rema-ansatte.

Pågående granskning
Konkurransetilsynet har siden før jul granske Tines opptreden i forhold til dagligvarkjedene og i forhold til de mindre konkurrentene.

Det hele begynte da Rema valgte å kutte ut ostekonkurrenten Synnøve Finden før jul.

Forrige uke kom Synnøve Finden overraskende inn igjen hos Rema.

Klikk på bildet for å forstørre.

Saken fikk enda en ny dimensjon da det nylig ble kjent at Tine tilbød 16 millioner kroner for å droppe Synnøve Finden-produkter.

Mandag denne uken ble det kjent at Tine-direktør Ingrid Strøm-Olsen (bildet), som var ansvarlig for ICA-forhandlingene, gikk på dagen.

Informasjonssjef Terje Gulbrandsen i ICA sier til TV2 Nettavisen at det ikke har vært bevissikring hos ICA, verken i dag eller tidligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.