Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

RCCL snudde børsen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Oslo Børs startet dagen i rødt, men så sørget cruiseselskapet RCCL for helomvending.

Hovedindeksen på Oslo børs startet dagen med et fall på 0,7 prosent og det så rødt ut helt til RCCL kunne presentere børsfolket for særdeles overraskende gode nyheter.

Hovedindeksen endte til slutt opp 0,4 prosent til 183,74 poeng.

Det var ventet at torsdag ville bli en laber børsdag etter at den amerikanske sentralbanken endret i sitt rentesyn i går kveld. Federal Reserves beslutning om å fjerne utsagnet om at rentene ventes å holdes lave i lang tid. Det utløste kraftige fall på New York-børsene. Det ble da også en helrød dag ved de fleste europeiske børsene.

Rett før klokken 14 la cruiserederiet Royal Caribbean Cruises fram resultatet for fjerde kvartal. Tallene i seg selv klarte ikke å heve mange øyenbryn, men selskapet presenterte samtidig en overraskende sterk guiding, med gode signaler for 2004. Blant annet meldes det om høy bookingaktivitet. Aksjen endte opp 6 prosent torsdag.

Ellers ble børsdagen preget av resultatfremleggelser fra flere tunge IT-selskaper. EDB var blant de som innfridde, og aksjen endte opp 6,6 prosent etter at selskapet overrasket markedet overrasket markedet med et overskudd før skatt på 63 millioner kroner i fjerde kvartal. En stor kontrakt i Sverige meldt i går kveld drev også kursen oppover.

Tandberg Data og Ementor klarte ikke å vise fram fullt så gode tall, og begge endte ned med henholdsvis 2,7 og 0,8 prosent.

Tandberg var blant de få store selskapene som fikk en sterk oppgang i forkant av kvartalspresentasjonen i ettermiddag. Aksjen steg 3,4 prosent. Resultatet, som kom etter børsslutt, endte marginalt dårligere enn ventet.

Blant de tyngre selskapene startet Statoil dagen med fall på rundt 0,7 prosent. Aksjen hentet seg imidlertid inn og endte uendret på 77,50 kroner. DnB Nor fortsatte nedgangen og falt 0,7 prosent torsdag.

Telenor endte ned 1,4 prosent, og Frontline falt hele 6,1 prosent uten at det foreligger klare nyheter som kan forklare nedgangen.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 3.708 millioner kroner, med Norsk Hydro, DnB NOR og RCCL som de mest omsatte aksjene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!