Hun reagerer kraftig etter å ha sett regjeringens tiltak for næringslivet i kjølvannet av de nye restriksjonene som ble kommunisert tirsdag kveld. NHO understreker at de er fornøyd med en kompensasjonsordning, men at det er ikke nok og at lønnstilskudd er nødvendig.

- Dette er veldig dramatisk for alle de som lever av å samle nordmenn i godt lag. Nok en gang må den delen av norske arbeidstakere som har dratt det tyngste lasset som får en ny trøkk, sier hun til Nettavisen.

- Store deler av restaurant og utelivsbransjen har nesten ikke kunne drive normalt på ett og et halvt år og nå hadde alle stort håp for juletiden og ukene som kommer. Dette er nå knust, sier Hauglie.

Hun og sikter til at regjeringen ikke kom med en lønnskompensasjonsordning. Noe Morten Thorvaldsen i Thon-gruppen reagerer sterkt på.

Les mer i saken: Knusende beskjed for hotellgruppen: - Vi permitterer i morgen.

- Avbestillingene renner inn i bransjen og mange mennesker både ledere og hardt prøvede medarbeidere er veldig bekymret, sier Hauglie og legger til:

- De risikerer for andre gang på relativt kort tid å måtte gå ut i permittering. Vi hadde håpet regjeringen ville lyttet til ønsket om lønnskompensasjon. Når det nå ikke skjer er alternativet for mange å sende folk på Nav. Vi har allerede virksomheter som har hatt ansatte permittert nærmest sammenhengende i 1,5 år. De hadde håpet å gi dem trygghet gjennom julen og ikke minst å beholde kompetansen de besitter, sier Hauglie.

Les også: Christian Ringnes: - Konkurser står for døren

NHO har imidlertid ikke gitt helt opp. Ifølge Hauglie skal de nå i dialog med regjeringen om tiltakene og hun har et håp om at det kan komme justeringer.