Gå til sidens hovedinnhold

Rec Silicon økte inntektene - ser etter muligheter i Joe Bidens grønne USA

Sliter fortsatt med shippingproblemer og forsinkelser, men underskuddet krymper.

Torsdag morgen presenterte Rec Silicon sitt resultat fra andre kvartal. Omsetningen endte på 35 millioner dollar i kvartalet, opp fra 31 millioner dollar i fjor. Totalt har Rec Silicons inntekter i første halvår vært på 63,7 millioner dollar - eller rundt 566 millioner kroner etter dagens dollarkurs.

Driftsresultatet før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger endte på 7,9 millioner dollar - en forbedring på fem millioner dollar fra tilsvarende periode i fjor.

Resultat før skatt endte på minus 5,4 millioner dollar, en bedring fra minus 40,2 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor.

- Etterspørselen etter polysilisium for halvledere og silisumgass har fortsatt å øke i løpet av de siste kvartalene, og dette forventes å fortsette. Begrensninger i shipping til utlandet har påvirket timingen for noen av ordrene, sier Rec Silicon-sjef Tore Torvund i en børsmelding torsdag morgen.

Forsinkelser i shippingindustrien og lang ventetid i havnene har over tid skapt problemer for selskapet gjennom koronapandemien.

Kjell Inge Røkke sitter som styreleder i selskapet, som lager silisiumprodukter som kan bruker på flere områder - inkludert solenergi, batterier og andre elektriske apparater.

Les mer: Kjemperesultat for Komplett i andre kvartal

Vil ta Moses Lake-beslutning i år

Torvund sier i meldingen at Rec Silicon ser etter muligheter i lys av USAs president Joe Bidens planer for fornybar energi i landet.

Rec Silicons amerikanske fabrikker i Moses Lake i Washington og i Butte i Montana har over flere år blitt negativt rammet av markedsutviklingen. Spesielt anlegget Moses Lake, som måtte stenge i andre kvartal i 2019 på grunn av høye tollsatser i Kina, har vært utsatt.

- En amerikansk verdikjede innen solenergi vil støtte opp om overgangen til fornybar energi og skape godt betalte arbeidsplasser innen produksjon i USA, og resultere i en restart av Rec Silicons Moses Lake-anlegg, sier Torvund.

Rec Silicon skriver i kvartalsrapporten at de forventer en gjenåpning av Moses Lake-fabrikken når de kinesiske markedene for polysilisium gjenåpner, når en ikke-kinesisk verdikjede for solenergi er utviklet og/eller når batteriteknologi basert på silangass er kommersialisert. Selskapet ønsker å fatte en beslutning om gjenåpningen før året er omme.

Les også: DNB tjener rått på personkundene

Nordmenns grønne favoritt

Tall fra Oslo Børs, presentert i en rapport fra Aksje Norge tidligere denne måneden, viser at Rec Silicon er blant nordmenns favoritter på børsen. Hele 41.357 enkeltinvestorer eide Rec Silicon-aksjen per 30. juni i år. Aksjen er også den desidert mest populære «grønne» aksjene på Oslo Børs, foran Nel og Akers karbonfangst- og havvindsatsinger.

Les mer: Treningssenter ble tvangsstengt under koronapandemien: Endte opp med å saksøke staten