Rederarvingen Alexander Sunde har lagt ut luksusleiligheten sin for salg, en luksus som ligger ytterst på Tjuvholmen.

Prisantydningen for den 170 kvadratmeter store leiligheten er 35 millioner kroner, svimlende 206.000 kroner kvadratmeteren. Den eksklusive boligen i 4. etasje har to soverom, like mange bad og parkeringsplasser, stue, stor terrasser, og eget omkledningsrom.

«Leiligheten holder gjennomgående meget høy standard med utstrakt bruk av eksklusive materialer og snekkerbygde løsninger. Parkett i massiv eik, marmor og keramiske fliser» heter det i salgsoppgaven.

I tillegg skal den ha «fantastisk sjøutsikt» mot Oslofjorden.

Kjøpte nytt for 54 mill.

– Dessverre er jeg avskåret fra å gi kommentarer i denne saken, sier advokat Odd Kalsnes.

Han har fått oppdraget med å selge boligen.


Sunde kjøpte leiligheten i 2013 for rundt 30 millioner kroner. Men det er langt fra like mye som hans far Olav Nils Sunde, har brukt på boligkjøp på Tjuvholmen. Milliardæren slo alle tidligere prisrekorder da han bladde opp over 236 millioner kroner for leiligheten på 1200 kvadratmeter i 2013, ifølge DN.

- Noen personer velger å investere store summer i Picasso eller Munch. Jeg har valgt å investere i en enestående og unik boligenhet på Tjuvholmen. Til tross for at dette ble en ufattelig dyr investering, og langt dyrere enn planlagt, er jeg overbevist om at dette blir en god investering på lang sikt, sa Sunde til avisen.

Det har ikke lykkes Nettavisen.Økonomi å få en kommentar fra Alexander Sunde.

Kjøpte nytt krypinn

Nylig skrev DN at rederarvingen Alexander Sunde bladde opp 54 millioner kroner for nytt krypinn. Også det på Tjuvholmen.

I 2015 tok han over roret som daglig leder i familiekonsernet O.N. Sunde mens hans far ble styreleder.

Samtidig skrev DN at O.N. Sunde med datterselskaper er et av Norges største familieeide konsern med over 4500 ansatte og en omsetning på over 13 milliarder kroner. Hovedinvesteringene er i Color Line, Match, Boys of Europe og sportskjedene G Sport og Intersport.

Sunde besvarte heller ikke DNs henvendelser om boligkjøpet.

Søk i alle eiendomssalg de to siste månedene (NA+)

---