Gå til sidens hovedinnhold

Rederiforbundet forsvarer Ulltveit-Moe

Norges Rederiforbund forsvarer storaksjonærene Jens Ulltveit-Moe og Trygve Seglem i tankrederiet Knutsen OAS som vil beholde sine skip i Liberia-registeret til januar neste år.

Norges Rederiforbund har ingen motforestillinger mot at tankrederiet Knutsen OAS i Haugesund beholder sine skip i det omstridte Liberia-registeret. Knutsen OAS skal i sommer ha bestemt seg for å flagge ut i januar neste år.

- Det som kanskje ikke har kommet så klart frem, er at Knutsen OAS vil ta skipene ut i januar, så sant Liberia-registeret ikke oppfyller FNs krav om åpenhet, sier direktør for internasjonal avdeling i rederiforbundet, Ole Kristian Bærvar, til TV 2 Nettavisen.

- Det sentrale er beslutningen
- Men er det greit at man beholder skipene i registeret til januar, når rederiforbundet lenge har anbefalt sine medlemmer å ikke seile under Liberia-flagg?

- Knutsen OAS tilpasser seg vår anbefaling på den måten. Det sentrale for oss er at beslutningen om å ta skipene ut er fattet, sier han.

En artikkel i Dagens Næringsliv lørdag omtalte en rekke rederier som har latt sine skip seile under liberisk bekvemmelighetsflagg. Dette skal ha bidratt til å finansiere den blodige borgerkrigen i landet.

Mandag skriver Dagens Næringsliv om tankrederiet Knutsen OAS, som har tre skip registrert i Liberia.

Inntekter finansierer krig
Knutsen OAS kontrolleres av NHO-president og skipsreder, Jens Ulltveit-Moe, og visepresidenten i Norges Rederiforbund, Trygve Seglem. Seglem er daglig leder i Knutsen OAS, mens Ulltveit-Moe er styreformann.

Norges Rederiforbund har anbefalt sine medlemmer ikke å registrere sine skip med Liberia-flagg. Årsaken er at man mener at deler av inntektene fra skipsregisteret kan ha gått til å finansiere den blodige borgerkrigen i landet under den nå styrtede presidenten, Charles Taylor.

Rederiforbundet vil avvente en ny rapport fra FN 31. oktober, for å se om det nye regimet i Liberia oppfyller FNs krav. Da vil man også vurdere om det er grunnlag for å fjerne anbefalingen om ikke bruke Liberia-flagg.

Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å få tak i Jens Ulltveit-Moe, som er på reise, eller Trygve Seglem i Knutsen OAS.

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker