Rema 1000s egen produsent, Norsk Kylling, sliter med å levere nok kylling til butikkene for tiden.

Da Nettavisen onsdag ettermiddag sjekket Rema-butikkene på Tøyen og Ensjø i Oslo, ble vi møtt med flere tomme hyller og en plakat som forklarte at det er redusert tilgjengelighet på råvarer.

- Det har vært enorm etterspørsel etter kylling på grunn av stengte grenser og flere hverdagsmiddager hjemme. Dette har dessverre ført til at noen kunder har opplevd tomme hyller i perioder, sier presseansvarlig Torkel Nohr Fjørtoft i Rema 1000 til Nettavisen.

Det var Smaalenenes Avis som først meldte om nyheten, men flere lokalaviser, deriblant Fredrikstad Blad, har også omtalt saken.

- Kunne ikke sett for seg pågangen

Fjørtoft sier at kyllingproduksjon må planlegges over ett år i forveien, og derfor er det ikke mulig å hindre at slike situasjoner oppstår.

- Ingen kunne sett for seg pågangen som skulle komme, sier han.

Les også: Eks-Kiwi-butikksjef starter ny lavpriskjede: –Vi skal være billigst på alt vi selger

Om du frykter for at du ikke kommer til å få tak i kylling i tiden framover, kan du stresse ned. Det ser imidlertid ut til at situasjonen er i ferd med å normalisere seg, og at Rema 1000 snart kan få en litt mer forutsigbare leveranser av kyllingprodukter.

Nettavisen har imidlertid ikke fått svar på når de regner med å ha normal tilgang igjen, og om hvor lenge det har vært leveranseproblemer.

Presseansvarlig i Norsk Kylling AS vil for øvrig ikke kommentere saken, og viser til Rema 1000.

- Ingen underdekning i våre butikker

Remas konkurrent Coop får kyllingprodukter fra andre leverandører, og selger kylling fra Den Stolte Hane, Coop og Xtra. Det skal ikke være noe problem med leveringen.

- Vi har ingen indikasjoner på at det skal være underdekning på kylling til Coops butikker, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge til Nettavisen.

Han påpeker imidlertid at det kan muligens oppstå enkelte forsinkelser i leveransen fra Coops lager til enkeltbutikker, på grunn av de store volumene som skal ut til butikkene.

- Coops kunder skal med andre ord få tilgang til de kyllingproduktene de ønsker, sier han.

Kristiansen påpeker at det generelt er veldig stor etterspørsel etter kyllingprodukter, og spesielt nå etter sommerferien.

På et bilde av en plakat Nettavisen har fått tilsendt fra en Coop-butikk i Oslo-området, informeres det derimot om at det er problemer med levering av flere varer. Årsakene opplyses å være kapasitetsutfordringer hos flere leverandører, blant annet Den Stolte Hane.

Les også: Her er fredagstacoen billigst: – Du kan kjøpe deg to pils til den prisforskjellen

Lite tilgang på kjøtt

Det er ikke bare tilgangen på kylling som har vært vanskelig under pandemien, slik vi ser er en utfordring for Rema 1000 nå. Nettavisen har tidligere i år skrevet at tilgangen på norsk kjøtt av svin og storfe har ført til en økning i importert kjøtt i butikkhyllene.

- Vi prioriterer alltid norsk, og både vi og kundene skulle gjerne hatt mer norsk kjøtt. Men det er for lite i markedet, sa Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi, i slutten av mars.

I vår var det opp mot 15 prosent mer importert kjøtt i Kiwi-butikkene enn våren 2020.

Også Coop og Rema 1000 meldte at tilgangen på nok norsk kjøtt kunne bli en utfordring i tiden framover.