*Nettavisen* Økonomi.

Redusert tiltale for Fagereng

Foto: (Rune Johansen)

Redusert tiltale for Fagereng

12.01.11 21:32

Fagereng ble dømt i 1998 i Gulating for flere straffbare forhold og fikk 120 dagers fengsel. Hun søkte gjenopptakelseskommisjonen om å få saken sin opp på nytt og i fjor fikk hun positivt svar, skriver Bergensavisen .

Nå har Agder politidistrikt overtatt etterforskningen og påtaleansvaret.

Erik Erland Holmen er statsadvokat i saken og skriver i en pressemelding i at påtalemyndigheten kun vil søke å få Fagereng domfelt i to av de fem punktene som kommisjonen beordret gjenopptatt.

«Undertegnede har den 11. januar 2011 utferdiget tiltalebeslutning for Agder lagmannsrett mot Grethe Fagereng for de fem sakene som er gjenopptatt, men påtalemyndigheten vil kun forsøke å bevisføre til domfellelse et tilfelle av falsk anmeldelse til politiet og et tilknyttet tilfelle av forsikringsbedrageri, jfr. tiltalebeslutningens poster Ic og II. Det ligger i dette at påtalemyndigheten både er overbevist om at vilkårene for straff fremdeles foreligger for disse postene, og fortsatt er av den oppfatning at disse sakene kan bevisføres til fellende dom i lagmannsretten».

Fagereng blir tiltalt for bedrageri og forsikringssvindel. Når saken kommer opp, er ikke klart.

Fagereng-saken:
* DESEMBER 1995: Ragnar Fagereng melder til politiet han og hans kone har vært utsatt for terror i form av mordbrannforsøk, innbrudd, ruteknusing og anonyme trusler. Politiet ransaker huset i Kleiva og finner blant annet bortgjemt sølvtøy som er meldt stjålet etter innbrudd. Politiet retter mistanken mot ekteparet.

* JANUAR 1996: Politiet foreslår henleggelse av saken. Førstestatsadvokat Walter Wangberg sier nei til nytteløs protest fra politimester Rolf B. Wegner. Starten på den såkalte Wegner-saken

* MARS 1996: Ragnar Fagereng og hans kone blir siktet for forsikringsbedrageri og falske politianmeldelser. Fagereng får innvilget permisjon fra rådmannsstillingen

* JULI 1996: Ragnar Fagereng blir tiltalt for forsikringssvindel og fem falske politianmeldelser.

* FEBRUAR 1997: Ragnar Fagereng blir funnet skyldig og dømt til fem måneders ubetinget fengsel. Hans kone får fem måneders betinget og fire måneders ubetinget fengsel. Dagen etter sier Fagereng opp stillingen som rådmann i Bergen. Dommen faller flere måneder etter den elleve uker, rekordlange rettsforhandlingen.

* JANUAR 1998: Ankesaken starter i Gulating lagmannsrett.

* 2. APRIL 1998: Ragnar Fagereng frikjennes. Hans kone dømmes til fengsel i 120 dager.

Les flere saker hos: Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.