*Nettavisen* Økonomi.

Reduserte Poppe-søksmål med 13 mill.

Petter Andreas Poppe i Poppe og co.

Petter Andreas Poppe i Poppe og co. Foto: (Foto: Jan Christian Grandre/TV 2 Nettavisen)

Advokatene Sem & Johnsen har redusert sitt søksmål mot tidligere ansatt Petter A. Poppe kraftig siden sist runde i retten.

26.04.05 17:12

Tirsdag startet ankesaken der advokatene Sem & Johnsen saksøker Petter A. Poppe for kontraktsbrudd, etter at han gikk til konkurrenten Aktiv Eiendomsmegling sommeren 2002.

Siden saken sist var oppe i Oslo tingrett, har Sem & Johnsen kuttet ned på sitt krav med 13 millioner kroner. Den gang ville nemlig saksøkerne ha 15 millioner av Poppe, mens de nå nøyer seg med to millioner kroner.

Minimumskrav
- Alle skjønnsmessige poster som kunne tale i motpartens favør er tatt bort, og beløpet er barbert ned til et minimumskrav, sier advokat Erik Samuelsen, som representerer eiendomsmeglerne Sem & Johnsen i saken, til TV 2 Nettavisen.

I første runde, som gikk i Oslo tingrett i mai i fjor, mente Sem & Johnsen at Poppe ville tilført selskapet rundt 19 millioner kroner, og krevde erstatning etter rettens skjønn.

Poppes tidligere arbeidsgivere tapte imidlertid saken, og måtte punge ut med én million kroner saksomkostninger, tilbakeholdt lønn og feriepenger, samt skatt.

Da Samuelsen holdt sitt innledningsforedrag i Borgarting lagmanssrett, kom det frem at Sem & Johnsen anket saken på grunn av det de mener er uriktig rettsanvendelse, i tillegg til uriktig bevisførsel.

- De kom til meg for ett år siden med tingrettens dom, og var rystet, sa Samuelsen.

Tar opp saken tross tap
Advokaten mener saken i et nøtteskall dreier seg om Poppe erstatningsfritt kan avslutte sin virksomhet til Sem & Johnsen før bindingstiden i kontrakten hans gikk ut.

Poppe mener på sin side at det ikke var noen reell bindingstid i avtalen med sine tidligere arbeidsgivere.

- Motparten hevder at jeg skal ha bundet meg til å arbeide fire år i selskapet. Jeg tør påstå at jeg til tross for flere henvendelser aldri fikk en arbeidskontrakt av advokatene. bindingstiden det siktes til omfatter pris på salg av aksjer, og har ingenting med arbeidsplikt å gjøre, sier Poppe til TV 2 Nettavisen.

Han forstår ikke hvorfor Sem & Johnsen anker, når de tapte så klart i forrige runde.

Meglerprofiler som Odd Kalsnes, Øyvind Rastad og Knut Borge-Andersen skal vitne i saken, som det er satt av fire dager til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.