Gå til sidens hovedinnhold

Refser Folkehelse-leger

Riksrevisjonen mener legene ved Nasjonalt folkehelseinstitutt har drevet butikk i butikken, når de har hatt store ekstrainntekter utenom arbeidstid.

I sin årlige revisjon av statens regnskaper, har Riksrevisjonen nok en gang satt lys på Nasjonal folkehelseinstitutt. Allerede i 1995 kom første innvending fra Riksrevisjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Legene ved folkehelseinstituttet har store ekstrainntekter ved å gi sakkyndige uttalelser utenom arbeidstid, ofte i forbindelse med rettssaker som omhandler bruk av rusmidler.

- Over tid har mange personer vært inne i bildet. Det har vært snakk om ekstrainntekter for flere hundre tusen kroner for enkeltpersoner. Dette er veldig spesielt, og vi mener det er svært uheldig fordi legene utfører offentlige oppgaver, sier ekspedisjonssjef Jens Gunvaldsen i Riksrevisjonen til avisen.

Kontrollorganet mener en privat prakis kan gi uheldige prioriteringer og inhabilitet.

Instituttet har hevdet at deler av arbeidet må gjøres på fritiden fordi det ikke er nok tid til å løse oppgavene i arbeidstiden. Riksrevisjonen mener på sin side at bortforklaringene er mange, men at ordningen må avvikles. Kontrollorganet setter også spørsmålstegn ved om fritidsarbeidet har vært en inntektskilde for instituttledelsen.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken