Regjeringen åpner for oljeleting i 90 nye blokker

BÆREBJELKE: – Tildeling av nytt. attraktivt leteareal er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp).

BÆREBJELKE: – Tildeling av nytt. attraktivt leteareal er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp). Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Olje- og energidepartementet innledet torsdag årets konsesjonsrunde med å åpne for oljeleting i 90 nye blokker i det såkalte TFO-området.

TFO står for tildeling i forhåndsdefinerte områder.

– Vi foreslår å legge 90 nye blokker til TFO-området, denne gangen i alle havområdene våre, sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) i en pressemelding.

Regjeringen foreslår en utvidelse på 48 blokker i Barentshavet, 37 blokker i Norskehavet og 5 blokker i Nordsjøen.

– Tildeling av nytt, attraktivt leteareal er en bærebjelke i regjeringens petroleumspolitikk, sier Freiberg.

Den foreslåtte utvidelsen av TFO-arealet omfatter områder som ligger nær planlagt og eksisterende infrastruktur, og som er velkjente etter flere år med letevirksomhet.

Forslaget sendes nå ut på offentlig høring, hvor departementet kun ber om «innspill knyttet til om det er tilkommet ny, vesentlig informasjon som er relevant for beslutningen om hvor det kan være petroleumsaktivitet etter at den relevante forvaltningsplan ble behandlet».

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Olje

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag