Regningsrot i Forsvaret

Forsvaret hadde i løpet av fjoråret 615 inkassosaker og 2.160 inkassovarsler på seg på grunn av rot med regninger. Nå får de på pukkelen av Riksrevisjonen for mangler ved bilags- og regnskapsrutinene.

10.05.04 06:21

Disse sakene har ført til 37 millioner kroner i hovedkrav, purringer og gebyrer. Enkelte forfalte regninger er opp til ett år gamle. Anslagsvis 7.500-10.000 purringer var ubehandlet, og noen av dem inneholder også gebyrer.

I tillegg kan enkelte regninger ha blitt betalt to ganger, mens det har vært mangler ved sjekkingen av om Forsvaret selv har fått inn penger de har hatt utestående fra andre, skriver Riksrevisjonen i rapporten sin, ifølge Bergens Tidende.

De siste månedene skal det også ha vært mye feil med lønnsutbetalingene til en rekke forsvarsansatte. Forsvaret omorganiserte regnskaps- og fakturahåndteringen sin i fjor og tok i bruk et nytt regnskaps-, økonomistyrings- og lønnssystem. Det har vært store innkjøringsvansker med systemene, og Riksrevisjonen mener at dette er mye av årsaken til problemene.

Orlogskaptein Einar Magerøy, nestkommanderende ved Forsvarets regnskapsstab på Sverresborg i Bergen, sier at de fleste systemfeilene nå er rettet opp, men at de fortsatt ligger noe etter i oppryddingsarbeidet.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.