*Nettavisen* Økonomi.

Reisebyrå saksøker Arne Myhrvold

Foto: Scanpix

Tidligere president i Norges Olympiske komitè, Arne Myhrvold, saksøkes av et reisebyrå for 108.000 kroner for uoppgjorte flyreiser til USA og flere karibiske øyer.

03.11.03 09:21

Kravet stammer fra reiser Myhrvold og hans kollegaer foretok mens den tidligere idrettstoppen var konsulent i det amerikanske selskapet Alea.

I om lag ni måneder utredet Myhrvold ulike underholdningsprosjekter på oppdrag fra en norsk forretningsmann, som Økokrim nå har tiltalt for grovt økonomisk utroskap.

Ingen løsning

Reisebyrået TQ3 Travel Solutions etterlyser fortsatt oppgjør for reisene, og retter kravet mot Myhrvold personlig. 20.august møttes partene forliksrådet, uten at forhandlingene førte fram.

- Forlik ble ikke inngått, og saken er henvist til behandling i Asker og Bærum tingrett, sier Johnny Naustet, sekretær for Asker forliksråd, til TV 2 Nettavisen.

Reisebyrået TQ3 vil ikke uttale seg om saken, og henviser til sin advokat.

- Vi tar tatt ut stevning mot Arne Myhrvold, men saken er ikke berammet. Utover det ønsker vi ikke kommentere saken, fordi den skal behandles i retten, sier advokat Jon Einar Eckle i Advokatfirmaet Grette.

Vil kjempe

Reisene er bestilt i Arne Myhrvolds navn, men idrettskjendisen vil kjempe mot kravet.

- Reisebyrået skjønner at det ikke er penger å hente hos min oppdragsgiver og går rett på meg i stedet. Jeg mener jeg har en god sak om dette kommer opp for retten, men det er svært ubehagelig å bli dratt inn i noe slik, sier Myhrvold til TV 2 Nettavisen.

- Hvem mener du skal dekke gjelda?

- Om ikke min oppdragsgiver kan betale, hører kravet hører hjemme hos min tidligere arbeidsgiver, konsulentselskapet Alea, sier Myhrvold som nå driver sitt eget konsulentselskap.

Sliter voldsomt

Arne Myrvolds oppdragsgiver sier han føler seg ansvarlig for gjelda til reisebyrået, men ifølge forretningsmannen har han ikke penger til å gjøre opp.

- Jeg har slitt voldsomt med likviditeten i den senere tid, og føler det forferdelig vondt at Arne Myrvold er kommet i denne situasjonen, sier han til TV 2 Nettavisen.

Tappet for 12 mill

I høst skulle forretningsmannen forsvart seg mot en tiltale om grovt økonomisk utroskap mot firmaet han ledet, Floren Eiendom, der meieriet Tine eide 50 prosent. Økokrim mener nær 12 millioner kroner er tappet fra selskapet. Straffesaken er utsatt på ubestemt tid, fordi tiltalte er sykemeldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.