*Nettavisen* Økonomi.

Reiseguru slakter Oslo

En av landets mest bereiste, reiselivsguruen Jens A. Riisnæs, mener Oslo og andre norske storbyer er «forferdelige» turistmål. Er du enig?

19.05.04 14:20

Den eneste norske byen som har noen sjanse i konkurransen mot andre europeiske storbyer er Bergen, ifølge Riisnæs.

- Norske byer er de fattigsligste byene i Europa, bortsett fra de albanske, kanskje. Bare Bergen skiller seg ut, sier han i et intervju med Økonomisk Rapport.

- La for all del turistene komme inn Oslofjorden, men send dem rett ut på Bygdø og deretter rett på Bergensbanen, fortsetter han.

Riisnæs mener folk drar på byferie for å oppleve historie, arkitektur og kultur. Der er det bare Bergen som har noe å stille opp med, hevder reiseguruen.

- Oslo er en av verdens beste byer å bo i, men en forferdelig turistby, slår han fast, og oppfordrer turistene til å utforske distriktene etter at de har avlagt Bergen en visitt.

Tor Sannerud i Oslo Promotion mener Riisnæs mangler innsikt.

- Oslo er en flott turistby, sier han til Økonomisk Rapport.

Akkurat nå er det vinterbyen Oslo som er satsingsområdet. Oslo Promotion forsøker blant annet å overtale utlendingene til å prøve skiføret i Nordmarka. I tillegg har mange utenlandske medier henvendt seg til Sannerud og hans kolleger for å få vite mer om julefeiringen i Oslo, hevder han.

Er Oslo og andre norske byer et mareritt av et reisemål, og hva kan i så fall gjøres? Si din mening under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.